Mergi direct la conținut »
UPDATE. Compozitorul Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum. Arșinel și Iordăchioaie, prezenți la înmormântare! / FOTO&VIDEO Galerie foto
44imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE. Compozitorul Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum. Arșinel și Iordăchioaie, prezenți la înmormântare! / FOTO&VIDEO

UPDATE. Compozitorul Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum. Arșinel și Iordăchioaie, prezenți la înmormântare! / FOTO&VIDEO

Dumitru Lupu a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, elevi și câțiva dintre artiștii din generația sa. Gradul de cavaler conferit în ianuarie 2014 i-a oferit posibilitatea de a fi înmormântat cu gardă de onoare și fanfară.

Ultimul drum al compozitorului Dumitru Lupu a trecut prin fața Teatrului de Stat, fost Fantasio, acolo unde a fost dirijor din 1990 și până în 2004 și prin fața Universității Ovidius, unde era profesor. În fața Teatrului a fost așteptat de o mână de oameni și o mică formație de instrumentiști care au cântat marșuri funebre. S-au auzit aplauze și chiar dacă nu au fost numeoase, Ileana Șipoteanu s-a plecat în fața celor prezenți, cu mâna la inimă, în semn de mulțumire.

Majoritatea celor care au vrut să îl vadă pentru ultima oară și să îl conducă pe ultimul drum au mers direct la biserica Sf. Gheorghe. Majoritatea au fost membrii ai familiei, prieteni, colegi din mediul universitar, studenți și mai puțini colegi din mediul artistic. Gabriel Dorobanțu, Mirabela Dauer și Fuego au trimis coroane de flori, singurii dintre cei cunoscuți care au ajuns la înmormântare fiind Alexandru Arșinel și Daniel Iordăchioaie.

UPDATE 15:40. Alexandru Arșinel, prezent la înmormântarea compozitorului Dumitru Lupu, a declarat că acesta i-a fost prieten bun și că primul cuplet pe care l-a spus, cu mulți ani în urmă, era o creație a sa.

Totodată, și Daniel Iordăchioaie a fost prezent la înmormântare. Acesta a avut lacrimi în ochi la ieșirea de la slujbă și a declarat, cu regret, că în ultima vreme a fost prezent la multe astfel de evenimente triste. Totodată, el i-a îndemnat pe oameni să-și iubească artiștii cât timp aceștia sunt în viață.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Foto: Cătălin Schipor

UPDATE 14:10. La slujba de înmormântare a fost prezent și Daniel Iordăchioaie.

UPDATE 13:20. La slujba de înmormântare a lui Dumitru Lupu a fost prezent, la Constanța, și Alexandru Arșinel.

UPDATE ora 11:20. Se va pleca la ora 12.00 de la casa mortuara, în acorduri de trompetă, se va trece pe la teatrul Fantasio unde îl așteaptă fanfara militară, apoi la Universitate, și de acolo, la biserica unde slujește IPS Teodosie.Foto: Cătălin Schipor

Înmormântarea va avea loc luni, la Cimitirul Municipal din Constanța. Aici, familia a concesionat un loc de veci nu în urmă cu mult timp. Mormântul lui Dumitru Lupu este chiar la marginea aleei principale, într-o zonă dată în folosință de puțin timp.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

Născut în Giurgiu, Dumitru Lupu a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul anilor, a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa.

Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii. Printre şlagărele compuse de Lupu se numără „Mă-ntorc la tine mare albastră”, „Hai vino iar în gara noastră mică” sau „Ce mult te-am iubit”.

Dumitru Lupu era căsătorit, din anul 1993, cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu, cu care a trăit o frumoasă poveste de dragoste. Lupu a mai fost căsătorit cu solista Viorela Filip, una dintre cele mai cunoscute interprete ale anilor de dinainte de Revoluția din 1989.


FOTO EXCLUSIV/ Imaginile durerii. Apropiaţi şi necunoscuţi au plâns la căpătâiul Denisei Manelista

 
 
Close
Închide
  Close