Ultimul drum al compozitorului Dumitru Lupu a trecut prin fața Teatrului de Stat, fost Fantasio, acolo unde a fost dirijor din 1990 și până în 2004 și prin fața Universității Ovidius, unde era profesor. În fața Teatrului a fost așteptat de o mână de oameni și o mică formație de instrumentiști care au cântat marșuri funebre. S-au auzit aplauze și chiar dacă nu au fost numeoase, Ileana Șipoteanu s-a plecat în fața celor prezenți, cu mâna la inimă, în semn de mulțumire.

Majoritatea celor care au vrut să îl vadă pentru ultima oară și să îl conducă pe ultimul drum au mers direct la biserica Sf. Gheorghe. Majoritatea au fost membrii ai familiei, prieteni, colegi din mediul universitar, studenți și mai puțini colegi din mediul artistic. Gabriel Dorobanțu, Mirabela Dauer și Fuego au trimis coroane de flori, singurii dintre cei cunoscuți care au ajuns la înmormântare fiind Alexandru Arșinel și Daniel Iordăchioaie.

UPDATE. Compozitorul Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum. Arșinel și Iordăchioaie, prezenți la înmormântare! / FOTO&VIDEOIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Un inginer specializat în structura clădirilor cu risc seismic îl contrazice pe Gheorghe Mărmureanu: „Nu există predicție seismică. El interpretează un eșantion statistic”
Recomandări
Un inginer specializat în structura clădirilor cu risc seismic îl contrazice pe Gheorghe Mărmureanu: „Nu există predicție seismică. El interpretează un eșantion statistic”

UPDATE 15:40. Alexandru Arșinel, prezent la înmormântarea compozitorului Dumitru Lupu, a declarat că acesta i-a fost prieten bun și că primul cuplet pe care l-a spus, cu mulți ani în urmă, era o creație a sa.

Totodată, și Daniel Iordăchioaie a fost prezent la înmormântare. Acesta a avut lacrimi în ochi la ieșirea de la slujbă și a declarat, cu regret, că în ultima vreme a fost prezent la multe astfel de evenimente triste. Totodată, el i-a îndemnat pe oameni să-și iubească artiștii cât timp aceștia sunt în viață.

Foto: Cătălin Schipor

UPDATE 14:10. La slujba de înmormântare a fost prezent și Daniel Iordăchioaie.

UPDATE. Compozitorul Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum. Arșinel și Iordăchioaie, prezenți la înmormântare! / FOTO&VIDEO

UPDATE 13:20. La slujba de înmormântare a lui Dumitru Lupu a fost prezent, la Constanța, și Alexandru Arșinel.