De Cristian Anton,

Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Sleddog Bistriţa-Năsăud, din rândurile căruia fac parte doi medaliaţi ai competiţiilor internaţionale de profil – Bogdan Berende, student, şi Kiss Attila, preot romano-catolic.

Ediţia din acest an ar fi trebuit să aibă loc în perioada 11-12 ianuarie, însă, din cauza lipsei zăpezii, a fost reprogramată pentru 15-16 februarie.

Potrivit datelor comunicate de organizatori, în concurs s-au înscris 46 de sportivi din Slovacia, Polonia, Ungaria, Republica Moldova şi România.

Concursul se desfăşoară pe parcursul a două manşe, iar distanţele ce trebuie parcurse de atelajele trase de câini nordici diferă în funcţie de categoria de concurs: 4 km, 8 km sau 12 km, arată și publicația TimpOnline.

”Traseul e în lucru, porțile de concurs sunt ridicate și mai așteptăm încă un strat de zăpadă prognozat”, au anunțat organizatorii de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud.

Drumul Romanilor, cunoscut din secolul al XVIII-lea

Anul trecut, la competiție au participat concurenți din șapte țări.

Drumul Romanilor din Pasul Tihuţa este cunoscut din secolul al XVIII-lea. Se întinde pe mai bine de 12 km, este lat de 12 metri şi se află la 850-1.150 de metri altitudine în zona Poieni/Belvedere.

Traseul drumului este următorul: Defileul Bârgăului – DN 17 – Faţa Prislopului – Dosul Zâmbroaiei – Culmea Tăşuleasa – Culmea Opcioara – Iliuţa Corchii – Iliuţa Calului – Măgura Calului – DN 17 – Pasul Tihuţa.

Ceremonia de premiere va avea loc duminică după-amiază.

Citeşte şi:

Povestea brutăriei din Ditrău: de ce face pâine tradițională cu angajați străini și cum a crescut pe fonduri europene de la 12 la 90 de oameni, care fac 140 de tipuri de produse

Franța anunță primul deces din cauza coronavirusului în Europa

Filmul complet al mitei de 10.000 de euro primite de medicul Mircea Beuran. Cine l-a denunțat pe chirurg

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă