Mergi direct la conținut »
Confiscarea extinsă a averilor, greu de făcut. Spălarea de bani și grupul infracțional organizat dispar
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Confiscarea extinsă a averilor, greu de făcut. Spălarea de bani și grupul infracțional organizat dispar

Confiscarea extinsă a averilor, greu de făcut. Spălarea de bani și grupul infracțional organizat dispar

Confiscarea extinsă a averilor, greu de făcut. Potrivit unui amendament adoptat în comisia condusă de Florin Iordache, aceasta nu se va mai aplica infracțiunilor de spălare de bani și de grup infracțional organizat. Nu este singurul amendament controversat adoptat, joi, de comisia specială.

De Sorina Ionaşc,

Potrivit modificării făcute în comisia specială care se ocupă cu legile din domeniul justiei, literele d) și g), din aliniatul 1 al articolului 112, indice 1, se abrogă.

Practic, sunt cele două prevederi care fac referire la spălarea de bani și grupul infracțional organizat, infracțiuni pentru care nu se va mai putea face confiscarea extinsă a averilor, dacă va deveni lege.

Comisia ”Iordache”, alte modificări


Comisia specială condusă de Florin Iordache a început, joi, dezbaterile pe Codul penal, unde cel mai controversat articol este cel referitor la abuzul în serviciu.

Parlamentarii au mai adoptat un amendament controversat, care l-ar avantaja pe fostul președinte Ion Iliescu, în dosarul ”Mineriada”, unde este judecat pentru infracțiuni împotriva umanității.

 Și eliberarea condiționată va fi mai ușor de dispus. Va fi necesară executarea a jumătate din pedeapsa mai mică de 10 ani, în loc de două treimi, cum prevede legea, în prezent.

O altă prevedere adoptată de deputații și senatorii din comisia specială face referire la condamnări. ”Decizia instanței trebuie să se bazeze pe probe certe, dincolo de orice îndoială, din care să rezulte implicarea persoanei condamnate în activitățile infracționale producătoare de bunuri și bani”, prevede amendamentul adoptat.

 

Close
Închide
  Close