MENIU CAUTĂ
, de Simona Josan

Confruntări violente la Frankfurt, în timpul unui protest anti-Banca Centrală Europeană

Distribuie

În timpul confruntărilor, un poliţist a fost grav rănit, după ce a fost lovit cu pietre, aflându-se în prezent la terapie intensivă, potrivit Mediafax.
Potrivit estimărilor poliţiei, 4.300 de persoane au răspuns apelului mişcării „M-31” (pentru 31 martie) la organizarea unei „zile europene împotriva capitalismului”.
Organizatorii au anunţat 6.000 de participanţi, „cel puţin 200 de arestări” şi „numeroşi răniţi”.
Un purtător de cuvânt al protestatarilor a declarat că situația a degenerat după ce manifestanții au aruncat cu pungi cu vopsea în faţada sediului Băncii Centrale Europene (BCE) din Frankfurt, fiind necesară intevenția forțelor de ordine.
„Numeroase persoane au hematoame, este confirmată cel puţin o fractură, iar foarte multe persoane sunt afectate de gazele lacrimogene utilizate de poliţie. Noi eram mai degrabă mulţumiţi de desfăşurarea manifestaţiei şi de numărul de oameni veniţi să-şi manifeste solidaritatea cu lupta socială a ţărilor mediteraneene afectate de politica de austeritate (…) Eu pot să îi înţeleg pe cei care au aruncat cu vopsea, chiar dacă nu făcea obiectul manifestaţiei. (Însă) după intervenţia (poliţiei), am fost nevoiţi să facem apel la dispersarea coloanei„, a declarat un purtător de cuvânt al mişcării pentru AFP.
Citește și:
Proteste antinucleare în Japonia | FOTO
ACTA scoate mii de oameni pe străzi în Europa. Protestele continuă

Comentarii