Mergi direct la conținut »
FOTO | Coreea de Nord celebrează 70 de ani de la fondarea țării. Imagini de la paradă Galerie foto
13imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Coreea de Nord celebrează 70 de ani de la fondarea țării. Imagini de la paradă

FOTO | Coreea de Nord celebrează 70 de ani de la fondarea țării. Imagini de la paradă

Coreea de Nord celebrează, duminică, 70 de ani de la fondarea țării. Astfel, zeci de mii de cetățeni au participat la parada la care au fost invitați și mai multe echipe de jurnaliști străini. Totodată, la parada din acest an de la Phenian nu au mai fost aduse rachetele nucleare, ca urmare a încercărilor de denuclearizare a Peninsulei Coreea.

„Paradele sunt emblematice pentru Phenian, cu zeci de mii de persoane mobilizate într-o tentativă de ilustrare a zelului patriotic, adulației liderului și sloganelor arhaice. Poporul nord-coreean e menit să fie văzut, nu auzit. Însă fiecare chip din mulțime care trece prin piața Kim Ir-sen reprezintă un individ care ar putea avea o opinie complet diferită”, a explicat Sokeel Park, reprezentant al ONG-ului „Libertate în Coreea de Nord”, care colaborează cu dezertori nord-coreni, potrivit The Sun.

Printre cei care iau parte la aceste parade sunt și militari, cântăreți, dansatori și gimnaste talentate. Toți au fost aleși în funcție de loialitatea arătată dinastiei Kim. Toți cei desemați să participe la paradă sunt obligați să facă repetiții chiar și 10 ore pe zi. Unii se îmbolnăvesc și sunt înlocuiți.

„Trebuiam să verificăm fiecare persoană. Istoricul familiei este cel mai important aspect. Trebuie să aibă un trecut curat, să fie loali poporului, asta până la verii de gradul doi”, a mai spus Noh Hee-chang.

La parada din acest an au participat și elevi de școală generală și de liceu.

Analiștii arată că liderul Kim Jong-un urmărește să obțină ceva ce n-au reușit nici tatăl, nici bunicul lui: o declarație oficială de încheiere a Războiului din Peninsula Coreea, întrucât, conflictele s-au încheiat printr-un armistițiu, urmat de un tratat de pace.


CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri incredibile despre vizita soților Ceaușescu la Londra. Regina s-a pitit într-un tufiș pentru a scăpa de ei


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close