“Vreau să fim lăsaţi să purtăm demn suferinţa, nu să fac un caz de presă din problemele noastre. Sunt momente în viaţă în care îţi simţi sfârşitul aproape şi îţi dai seama că nu mai e mult. Am impresia că lucrurile pe care le fac, le fac pentru ultima oară. Totul e mult mai profund, iar lucrul cel mai neînsemnat devine cel mai important. Vezi persoane iubite cum se sting lângă tine…Repet, cine a spus că bătrâneţea e frumoasă a fost un idiot”, spunea Dinu anul trecut, într-un interviu pentru Libertatea. Apropiaţii ”Procurorului”, greu încercat de soartă în ultimii ani aau dezvăluit că dinamovistul aveae un vis, acum de neatins: ar fi vrut să reuşească să mai ajungă alături de soţia lui, Silvia, la casa de vacanţă a familiei de la Sinaia.
Acolo era locul cel mai drag lui Cornel şi Silvia. În 2007, Dinu povestea: ”Acolo mergem să ne relaxăm, să medităm, iar eu scriu, din când în când. Am luat terenul cu 20 $ metrul patrat. Acum valorează de 20 de ori mai mult. N-am alergat niciodată după satisfacţii materiale. Nu eram dintre cei care făceau bişniţă cu ţigări sau aparate video. La Revoluţie cred că aveam vreo 30.000 la CEC, nimic mai mult”.

În 2008, l-a pierdut pe Nero
Dinu a primit o lovitură şi în 2008, când i-a murit câinele, ciobanescul german Nero, care îl însoţea la antrenamentele din Complexul Sportiv Dinamo şi în cantonamentul de la Săftica. Locul patrupedului de care oficialul era foarte ataşat a fost luat de o femelă din aceeaşi rasă, care a primit numele de ”Prinţi”, dar noul patruped a fost văzut mai rar în compania sa decât predecesorul său. ”Între căţea şi Victor Piţurcă, credeţi-mă că a mea este mai sinceră”, spunea Dinu, în luna octombrie, după un conflict cu selecţionerul.
Gigi Becali l-a blestemat!
Patronul Stelei, Gigi Becali, a reacţionat dur, la finalul lunii noiembrie, după ce Dinu declarase că Florin Costea nu are ce căuta la Dinamo şi poate îl face Cristi Borcea ospătar, la Miami. “Dacă domnul Dinu vorbeşte aşa despre oameni, că pot să fie ospătari la Miami, îi spun că e un Dumnezeu sus şi că mâine – poimaine, poate mai face un control la Urgenţă”, a spus Becali. ”Gigi are dorinţa aceasta de a mă vedea mort. E, probabil, a unui creştin de tip nou, dar asta este morala în care trăim”, a răspuns dinamovistul.
Silvia a avut grijă de nevasta lui Iliescu
Dinu a fost implicat în evenimentele din decembrie 1989. ”În noaptea de 21 spre 22 am fost pe străzi. A doua zi, m-am dus la Televiziune. M-am întalnit cu Ion Iliescu la acolo. Mă cunoşteam din 1968, de la acţiunile UTC, şi mi-a spus să mă duc să am grijă de soţia sa, Nina. Am dus-o la mine acasă. A stat cu Silvia o zi şi o noapte”.
Dinu, fotbalistul-intelectual
Cunoscut ca unul dintre puţinii intelectuali din fotbalul românesc, Dinu este autorul a patru cărţi: Fotbal – Tactica azi (în colaborare cu Ion V. Ionescu), Fotbal – concepția de joc (Ed. Sport-Turism, 1982, în colaborare cu Ion V. Ionescu), Zâmbind din iarbă (2007) şi Jucând cu destinul (2008). De asemenea, în tinereţe, ”Procurorul” făcea parte dintr-un anturaj select, alături de actorii Gheorghe Dinică şi Petre Bărbulescu, scriitorii Fănuş Neagu, Ion Băieşu şi Vasile Vasilache, cântăreţul Dan Spătaru sau fotbaliştii Florea Dumitrache şi Radu Nunweiller.
Tătăl, rănit în război
Într-un interviu acordat Libertatea în 2007, ”Procurorul” a povestit că tatăl său a fost rănit grav în război: ”După ce fusese rănit la Cotul Donului, ajunsese judecptor la Bacău şi acolo a fost conducătorul unei divizionare B, Arlus. Mai târziu, la Târgovişte, după ce venisem şi eu pe lume, vedeam fotbalul ca o sărbătoare. Duminică mâncam în familie, după care tata, mama, eu şi fratele meu mergeam pe stadion, unde aveam aceleaşi locuri: pe rândul 4 sau 5 la ‘oficială’. În anii ’50 veneau intelectuali şi foarte multe femei la fotbal. Tribuna era mai curată ca azi”.

Mister dezlegat: d-asta l-a lovit Anamaria Prodan pe Alexa. A dat cărțile pe față
GSP.RO

Mister dezlegat: d-asta l-a lovit Anamaria Prodan pe Alexa. A dat cărțile pe față

Florin Busuioc explică de ce și-a părăsit primul copil. 'Visul meu se împiedica de...'
Unica.ro

Florin Busuioc explică de ce și-a părăsit primul copil. 'Visul meu se împiedica de...'

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!
Viva.ro

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!