De Ana Hațeg,

“Nu suntem în război, militarii nu trebuie să moară”, scrie căpitanul Brett Crozier în memo-ul adresat superiorilor săi din Forțele Navale.

Virusul se răspândește accelerat. E nevoie de o decizie rapidă. Cea mai bun măsură ar fi debarcarea majorității personalului de pe portavion și plasarea în carantină pentru două săptămâni. Păstrând la bord tot personalul, 4.000 de bărbați și femei, punem sănătatea tuturor în pericol. E un risc nejustificat.

Căpitanul Brett Crozier:

Amiralul John Aquilino a refuzat să dezvăluie numărul exact al militarilor infectați cu COVID-19 aflați la bordul portavionului condus de Crozier.

Pot să vă spun doar că nici un militar nu a fost spitalizat, nici unul nu a avut nevoie de ventilație, nici unul nu e în stare critică la bordul USS Theodore Roosevelt.

Amiralul John Aquilino:

Aquilino a mai declarat că se iau măsuri pentru debarcarea și izolarea personalului infectat sau suspect de coronavirus, doar că “nu în ritmul accelerat solicitat de comandant”.

USS Theodore Roosevelt se află în prezent în portul din Guam, o insulă din vestul Oceanului Pacific, iar acolo nu ar exista suficiente spații de carantinare a militarilor cu COVID-19 și a celor bănuiți a fi infectați.

SUA sunt cea mai afectată țară din lume de coronavirus, cu peste 188.000 de persoane infectate.

La număr de decese, puțin peste 4.000, e depășită însă de Italia, cu peste 12.000, și Spania, peste 9.000.

Citeşte şi:

Cifră oficială șocantă: 127 de cadre medicale de la Spitalul Județean Arad și-au luat concediu medical de la începutul COVID

Peste 60 de doctori au murit în Italia din cauza coronavirusului: “Morții nu fac zgomot”

Nu doar BOR, ci și alte culte și-au expus credincioșii. O comună de lângă Timișoara, la un pas de a deveni a doua comunitate în carantină din România

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare