Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Corturi pentru triaj montate de militari la Spitalul Orășenesc din Gura Humorului și la Policlinica din Urziceni

Corturi pentru triaj montate de militari la Spitalul Orășenesc din Gura Humorului și la Policlinica din Urziceni

Armata română contribuie la efortul naţional de prevenire şi limitare a răspândirii virusului COVID-19, în cooperare cu personal medical de specialitate.

De Viorel Tudorache,

Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte ,,Dragoș Vodă” din Vatra Dornei au luat măsuri de instalare a unui cort militar în curtea Spitalului Orășenesc din Gura Humorului, necesar realizării triajului epidemiologic, la solicitarea autorităţilor locale, informează Ministerul Apărării Naționale.

Militarii Batalionului 6 Rachete Sol-Aer, din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”, au montat un cort militar în curtea Policlinicii din municipiul Urziceni.

Cortul este necesar pentru protejarea personalului medical implicat în triajul pacienților care se adresează specialităților medicale existente în Policlinica Urziceni, în contextul pandemiei cu COVID-19.

Ministerul Apărării Naționale a finalizat luni Spitalul Mobil ridicat în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” de la Otopeni, iar două aeronave militare au adus materiale sanitare din Turcia și Germania.

Close
Închide
  Close