Mergi direct la conținut »
VIDEO/Cosette Chichirău: „Șerban Nicolae s-ar fi comportat diferit în fața unui bărbat”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/Cosette Chichirău: „Șerban Nicolae s-ar fi comportat diferit în fața unui bărbat”

VIDEO/Cosette Chichirău: „Șerban Nicolae s-ar fi comportat diferit în fața unui bărbat”

Cosette Chichirău îl va da în judecată pe Șerban Nicolae, după ce senatorul PSD a insultat-o. Deputata USR transmitea imagini din Parlament, de la dezbaterile pe marginea Statutului magistraților, și a intrat într-un conflict cu Șerban Nicolae. Acum așteaptă decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării, pentru a face și plângerea penală. Crede că astfel de derapaje le fac pe femei să ocolească o carieră politică.

De Andreea Archip,

„Suntem puține, bărbații ne tratează cumva ca pe subalternele lor, secretarele lor, suntem atacate în plen. Eu, personal, nu, dar alte femei, cu o istorie mai lungă în politică, sunt atacate despre viața lor personală, atacuri care nu au ce să caute în plenul Parlamentului, iar scopul acestor atacuri este intimidarea, marginalizarea și, până la urmă, eliminarea vocilor noastre. Nu este neapărat o problemă între Putere și Opoziție, am văzut chiar colege de la PSD insultate de proprii lor colegi de partid. Cred că în România nu ne-am obișnuit încă cu ideea că femeia poate fi puternică”, a spus Cosette Chichirău, la interviurile Libertatea Live.

Incidentul cu Șerban Nicolae, din decembrie 2017, se va încheia cel mai probabil la tribunal. Cosette Chichirău este convinsă că Șerban Nicolae s-ar fi comportat diferit dacă ar fi confruntat un bărbat.

„Cred că da. Cred că nu ar fi făcut remarci sexuale, de exemplu. Atacul împotriva femeii este de gen, este o diferență sexuală și atunci femeia este asociată, nu știu, cu sexul, sau oricum ceva inferior. Și atacul la adresa mea a fost și de competență, că nu știu despre ce vorbesc, a fost și personal, despre mama mea, dar a fost și că are fotografii (n.r. fotografii cu ea făcând sex anal). Deci asta e o intimidare clar împotriva unei femei care cu siguranță nu s-ar fi făcut împotriva unui bărbat”, a mai spus Cosette Chichirău.


Citește și:

VIDEO / Psiholog, despre iubita lui Dragnea: Este exact ce vrea un om în situația liderului PSD. Nu-l contestă, nu vorbește contra lui

Close
Închide
  Close