De Remus Vlad,

Este practic primul termen de judecată de la Curtea de Apel, după ce dosarul a ajuns la această instanță în 17 decembrie 2018, iar o zi mai târziu, instanța a decis ca ea să fie judecată în continuare în arest preventiv. Magdalena Șerban este arestată din 13 decembrie 2017.

Din boxa acuzaților, Magdalena Șerban se uita cu privirea pierdută către instanță.

Criminala spune că s-a îmbolnăvit mai rău de când e în puşcărie

Întrebată de judecător dacă are ceva de declarat, Magdalena Șerban a spus: „Mi-au pus plantoane. Starea de sănătate s-a înrăutăţit”, referindu-se la persoane care sunt puse să o supravegheze în spatele gratiilor. „Ca să o păzească”, a completat avocatul care o asista.

Femeia care, în 12 decembrie 2017, a aruncat-o pe Alina Ciucu în faţa trenului în staţia de metrou Dristor, după ce, cu aproape cinci ore înainte, în staţia Costin Georgian, a încercat să o omoare în același fel pe Alexandra Anne Mary Costache, consideră că nu ar mai trebui să stea în spatele gratiilor şi cere, prin avocat, să fie eliberată.

Vrea să plătească daune mai mici

Magdalena Șerban mai vrea să fie reduse sumele acordate de Tribunalul București ca daune morale pentru victimele sale. Este vorba despre 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale acordate Alexandrei Costache și 30.000 de euro daune morale pentru Alexandru Ogra, fostul iubit al tinerei ucise.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

Magistraţii au decis ca următorul termen de judecată să aibă loc pe 25 februarie, atunci când la proces va fi citată Alexandra Anne Mary Costache, precum şi rudele Alinei Ciucu.

Magdalena Șerban a fost trimisă în judecată pe 14 mai 2018, pentru omor calificat și tentativă de omor, fapte pentru care a fost găsită vinovată de Tribunalul București, pe 26 octombrie. Instanța a mai decis atunci ca ea să urmeze tratament medical. O decizie definitivă va fi dată de Curtea de Apel București.

Judecătorul care a condamnat-o a arătat că detențiunea pe viață „este nu numai justificată, dar și necesară pentru protecția membrilor comunității, întrucât fapta comisă de această este de o gravitate extremă”.

Magistratul a ținut cont în luarea deciziei și de raportul expertizei psihiatrice, care arată că Magdalena Șerban a avut discernămînt când a comis faptele. Specialiștii care au evaluat-o au stabilit că pe 12 decembrie 2017,  când a împins-o pe Alina Ciucu în fața metroului, a dat dovadă de „coerență și premeditare”, iar comportamentul ulterior faptei „denotă capacitate de apărare și de a-și susține interesele”.

Citește și: Cum se triplează prețul cartofilor. Drumul „mâncării săracilor” de la producător la consumator

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială