De Cristina Radu,

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului primar al sectorului 6, în prezent aflat în detenție, pentru luare de mită, a companiei SC Tettas SRL și a reprezentantului acestei societăți, Iulian Constantin, pentru dare de mită.

Concret, în perioada 2006 – 2007, Cristian Poteraș, în calitate de primar al sectorului 6, a cerut reprezentanților Tettas 1 milion de euro, primind de la ei în iulie 2007 suma de 250.000 de euro pentru a emite autorizațiile necesare dezvoltării unui proiect imobiliar.

În 2009, fostul primar a cerut societății și 15% din contravaloarea unor plăți, pentru ca în schimb să-i atribuie anumite contracte de achiziție publică. Prin intermediul unei alte firme, Cristian Poteral a primit aproape 860.000 de dolari.

„Atribuirile s-au realizat fără planificarea investițiilor anterior demarării procedurilor de achiziție, fără bugetarea sumelor și prin aplicarea unor proceduri de achiziție publică directă interzise de dispozițiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea și instalarea unor sisteme inteligente de parcare”, arată DNA.

În timpul mandatului lui Cristian Poteraș, Primăria Sectorului 6 a atribuit societății SC Tettas SRL patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de peste 40,3 milioane de lei, din care au fost decontați aproape 33,9 milioane de lei, spun procurorii.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Autoritățile au instituit sechestru pe bunurile fostului primar pentru recuperarea prejudiciului, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

Acesta este al treile dosar deschis de DNA pe numele lui Cristian Poteraș pentru fapte de corupție. El a mai fost trimis în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar într-unul dintre dosare a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare.

 

Citește și: Conflict între Palate din cauza șefiei Statului Major al Apărării. Iohannis a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă, Dăncilă acuză nerespectarea legii

Citește și: Nou regulament de parcare pe locurile publice din sectorul 4. Cum vă puteți trezi cu roțile blocate și ce taxe sunt introduse de la 1 ianuarie 2019

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult