Mergi direct la conținut »
Cristina Guseth, aviz cu emoții la audierile miniștrilor propuși de Cioloș! A trecut de comisii, dar s-a făcut de râs și a costat-o | VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cristina Guseth, aviz cu emoții la audierile miniștrilor propuși de Cioloș! A trecut de comisii, dar s-a făcut de râs și a costat-o | VIDEO

Cristina Guseth, aviz cu emoții la audierile miniștrilor propuși de Cioloș! A trecut de comisii, dar s-a făcut de râs și a costat-o | VIDEO

De Dana Aramă,

UPDATE 0:32 – Premierul desemnat Dacian Cioloş ar fi  hotărât în această seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiţiei, în urma prestaţiei mult sub aşteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului, au declarat surse politice pentru Adevărul.
Cristina Guseth primise aviz favorabil, însă răspunsurile sale la întrebările parlamentarilor au fost dezastruoase.
Surse politice au declarat pentru sursa mai sus-menționată că premierul desemnat Dacian Cioloş ar urma să propună, mâine dimineaţă, un alt ministru pentru Justiţie, de această dată un expert, care ar urma să fie audiat mâine dimineaţă în Parlament, înainte ca întreg Guvernul să primească votul de încredere în plen.

Director la ONG-ul Freedom House Romania, Cristina Guseth, a primit aviz favorabil, însă a trecut prin mari emoții. La audieri s-a luat o pauză înainte de vot, iar presa a fost scoasă din sală.
La audierile din comisia juridică, Corina Guseth a avut o replică care nu a fost prea inspirată.
„Am citit Constitutia. Dar a citi Constitutia nu inseamna a sti Constitutia”, a afirmat ea.
„Din prima secunda am fost de buna credinta si am spus ca nu sunt jurist. Ceea ce imi propun este sa fac management pentru acest minister. M-am emotionat si am ratat un raspuns pe care in mod normal l-as fi stiut. In pofida acestei umilinte, ramin sa duc Romania in structurile euroatlantice”, a spus Guseth, potrivit Hotnews.
În urma votului de aviz favorabil primit de Cristina Guseth, chestorul Comisiei Juridice, deputatul ALDE Steluța Cătăniciu, și-a dat demisia. Ea a spus că-i este rușine că face parte dintr-un asemenea for.
„Nu sunt pregatita, dar am sa ma pregatesc”, a declarat Guseth jurnalistilor după audieri. „A fost o experienta dura”, a mai spus ea.
Amintim ca Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) s-a aratat surprinsa fata de propunerea de numire ca ministru al Justitiei a Cristinei Guseth, despre care scrie ca „nu are nici un fel de studii in domeniul dreptului si nici experienta in sistemul judiciar”, potrivit unui comunicat semnat de presedintele UNJR, Dana Girbovan.

„Este pentru prima data in istoria – cel putin postdecembrista – cand este propus ca ministru al Justitiei o persoana care nu are studii juridice”, se mai arata in comunicat.

Close
Închide
  Close