Mergi direct la conținut »
Protestatarii din Venezuela au început să arunce cu materii fecale în polițiști: "Ei au gaze lacrimogene, noi excremente"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Protestatarii din Venezuela au început să arunce cu materii fecale în polițiști: "Ei au gaze lacrimogene, noi excremente"

Protestatarii din Venezuela au început să arunce cu materii fecale în polițiști: „Ei au gaze lacrimogene, noi excremente”

Protestele din Venezuela, care au intrat deja în a șasea săptămână, au ajuns la un nou nivel. Oamenii furioși au început să arunce cu ... excremente, relatează AP. “Ei au gaze lacrimogene, noi excremente”, susțin oamenii furioși.  În urma confruntărilor din ultimele șase săptămâni, cel puțin 38 de oameni au murit, iar peste 750 au fost răniți.

Protestele din Venezuela au căpătat o turnură murdară, după ce oamenii au început să pregătească ceea ce ei numesc “cocteiluri cacatov”. Așa cum sugerează și numele, noua “armă” a manifestațiilor este realizată din materii fecale.

Potrivit El Pais, oamenii au început să folosească deja această armă urât mirositoare în weekend, în timpul confruntărilor din orașul Los Teques, aflat în apropiere de capitala Caracas.

În timpul confruntărilor, mai mulți ofițeri din Garda Națională au fost deja atacați cu această nouă armă, iar unii dintre ei au început să vomite din cauza mirosului insuportabil.

“Cocteilurile cacatov” au fost folosite de atunci în orașele San Cristobal, Merida, Valencia și Caracas. Mai mult, noua armă a devenit atât de populară printre protestatari, încât aceștia au început să arunce cu ei în mașinile autorităților care sunt folosite pentru a bloca drumurile.

Unii susţinători ai opoziţiei se opun iniţiativei de a folosi fecale, avertizând că este o tactică neigienică şi inadecvată, chiar şi în faţa unui Guvern pe care îl dispreţuiesc. Mulţi notează că astfel de acţiuni pot duce la răspândirea de boli infecţioase, în condiţiile în care oamenii se confruntă oricum cu lipsă de medicamente, de produse de igienă şi de dezinfectant.

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„
Recomandări

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„

 

Protestele din Venezuela au izbucnit la începutul lunii aprilie, iar violențele se suprapun peste o criză economică gravă din țara cu cele mai mari rezerve de petrol.

Citește și:

Foto: EPA

Close
Închide
  Close