MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2012 08:33

CRIZA EURO | LOVITURĂ NIMICITOARE pentru 9 ŢĂRI pe care S&P le-a retrogradat

Distribuie

Anunţul Sandard and Poor’s e ca un duş rece şi agravează criza din zona euro. Pe lista neagră a S&P se numără Italia, Spania, Portugalia, Cipru – retrogradate cu două trepte, dar şi Austria, Franţa, Malta, Slovacia şi Slovenia, care şi-au pierdut un punct din ratingul de ţară.
Standard and Poor’s a confirmat calificativele pentru şapte state din zona euro. Printre acestea, Germania – cea mai mare economie din Uniunea Europeană, Olanda, Belgia şi Irlanda.
Potrivit agenţiei Mediafax,  S&P a renunţat la supravegherea cu implicaţii negative pentru toate ratingurile celor 16 state.
Analiştii Standard and Poor’s spun că deciziile agenţiei de rating au la bază, în primul rând,  „opinia S&P că iniţiativele luate de liderii europeni în ultimele săptămâni ar putea fi insuficiente pentru a rezolva probleme sistemice din zona euro”.
Presiunile asupra zonei euro includ, potrivit S&P, înăsprirea condiţiilor de finanţare, majorarea primei de risc pentru un număr tot mai mare de ţări din zona euro, încercarea concomitentă de reducere a îndatorării de către guverne şi populaţie în uniunea monetară, deteriorarea perspectivelor de creştere economică şi disputa deschisă şi prelungită dintre liderii zonei euro privind felul în care trebuie abordate şi rezolvate problemele.
 

Comentarii