Mergi direct la conținut »
CTP, despre filmările secrete făcute la Colectiv, difuzate astăzi de Libertatea:
]
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

CTP, despre filmările secrete făcute la Colectiv, difuzate astăzi de Libertatea: „Văzând așa ceva un român simte că are mai multe șanse de supraviețuire într-o junglă”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 imaginile secrete făcute la Colectiv, difuzate de Libertatea, afirmând că acestea arată "imaginea zguduitoare a unei Românii lipsite de apărare".

De Andreea Radu,

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Cristian Tudor Popescu a declarat că el nu a uitat ieșirea pe care a avut-o Raed Arafat imediat după tragedie.

„Am scris atunci și am vorbit despre asta. Domnul Read Arafat era preocupat să ne spună că intervenția impecabilă și că infecții nosocomiale sunt și în Occident”, a spus CTP.

O imagine zguduitoare a unei Românii lipsite de apărare. Cred că văzând așa ceva un român simte că are mai multe șase de supraviețuire într-o junglă, decât dacă este pus într-o situație periculoasă în România.

Cristian Tudor Popescu, despre filmările secrete făcute la Colectiv:

Jurnalistul spune că „o grămadă de oameni în uniformă au știut ce s-a întâmplat și că „toți oamenii care au participat la acest spectacol de carnagiu medieval” au tăcut timp de patru ani.

„Toți oamenii ăia în uniformă, par niște impostori. Raed Arafat însuși vorbește la telefon. Este prezent acolo, lângă oamenii morți, și vorbește la telefon. În loc să încerce să organizeze ceva”, a mai spus CTP.

Întrebat dacă este posibil ca imaginile să nu fi ajuns la Raed Arafat, Cristian Tudor Popescu a răspuns: „Este imposibil. Sunt imagini oficiale care au fost predate pe scara ierarhică. Are un tupeu fenomenal, ca și atunci când a vorbit imediat după ce tragedie. Nu avea cât de mică apăsare”.

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

Gazetarul a mai punctat că în imaginile surprinse de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov sosit la incendiul Colectiv, nicio persoană medicală nu are „atitudinea medicală”, iar „morții sunt cărați ca niște obiecte”.

Se vor găsi justificări. Raed Arafat o să nege tot. Vor nega tot. Procurorii vor trebui să dovedească.

CTP, întrebat dacă se va rezolva ceva după difuzarea imaginilor:

Rugat să comenteze cu privire la faptul că Nicolae Bănicioiu nu a venit la Parchetul General pentru audierea în Dosarul Colectiv, CTP a reacționat:
„Cum să vină dacă este un criminal? Acest om arestabil pe loc”.

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului de la Colectiv, și ascunse de superiorii lui.

Astăzi am restituit adevărul intervenției de la Colectiv celor care sunt adevărații proprietari ai filmărilor: victimele, familiile și cetățenii.

Aceste filmări au fost difuzate integral la Adriana Nedelea LA FIX pe libertatea.ro. Din respect pentru victime redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților.

Am considerat că interesul public ca oamenii să știe adevărul nu va fi afectat, în condițiile în care relevant este felul în care au acționat salvatorii în primele zeci de minute, intervenție care, până astăzi, a fost ascunsă de către ISU și IGSU, două structuri ale Ministerului de Interne. În rest, filmul este prezentat integral, așa cum a fost realizat el chiar de către salvatori.

Citeşte şi:

Irina Chelba, sora unei victime de la Colectiv despre ultimele lui cuvinte: ”Înțeleg că el vorbea de începutul pe care l-ați prezentat aici și pe care noi nu l-am văzut”

Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor! ”Nu le-au luat nici măcar pulsul!”

În mijlocul dezorganizării generale, Orlando Șchiopu, unul dintre șefii ISU, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!

Primul părinte din Colectiv care vorbește după dezvăluirile Libertatea: „Confirmă ce știam de la pompierii care și-au cerut scuze de la mine cu lacrimi în ochi”

Alertat de întrebările Libertatea despre filmul dispărut, Raed Arafat îi ia peste picior pe jurnaliști pe Facebook, la 3 noaptea: ”Ce surprize «senzaționale» vom avea din partea jurnaliștilor?”. Iată surpriza: am găsit filmul!

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
Close
Închide
  Close