De Ana Hațeg,

Întrebat despre prezența ridicată la urne în diaspora, Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că unul din motivele pentru care atât de mulți români au decis să voteze peste hotare a fost folosirea apelativului „ăștia” de către Viorica Dăncilă.

”Doamna a avut singura ei sclipire de geniu în această campanie, a plasat acel cuvânt cu o naturalețe formidabilă, cu care probabil a obținut 2-3 procente de oameni care au ieșit la vot și au avut și grijă să scrie „ăștia” pe buletin”, a explicat CTP.

Vorbind despre fenomenul creat în jurul apelativului folosit de Dăncilă, gazetarul spunea că ”M-am întrebat cum a putut doamna Dăncilă să scoată pantoful ăla cu toc cui și să-și dea cu el în cap, pentru că asta a făcut pronunțând cuvântul respectiv. Nici nu a realizat ce face. Cred că m-am dumirit: pentru că ei, la echipa de campanie, nu au vorbit decât așa despre diaspora: ăștia, ăia de acolo. Normal ca i-a intrat în reflex „ăștia”, de-aia l-a rostit atât de natural și de autodistructiv pentru ea”.

Jurnalistul spune că o altă explicație pentru prezența celor peste 940.000 de români la urne este votarea pe parcursul a trei zile și amenajarea mai multor secții de votare.

”Apoi, cei din diaspora au simțit acum că lucrurile s-au schimbat, că pot vota cu adevărat, fără să piardă ore întregi. Și asta spuneam după primul tur: va crește prezența în turul 2. S-au dezmeticit oamenii. Prima dată nu le-a venit să creadă: putem vota și noi omenește? Acum s-au dezmeticit și au venit în număr mai mare la vot”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Umăriți pe Libertatea: rezultate vot alegeri prezidentiale 2019 anunțate de BEC și AEP

Citeşte şi:

Profilul sociologic al votanților: Klaus Iohannis preferat de electoratul cu studii superioare; Viorica Dăncilă a luat mai bine de jumătate din voturi în sudul țării

Declinul PSD. De la rezultatul istoric de 86% al lui Ion Iliescu, la cel mai mic scor din istoria partidului la prezidențiale

Ziua feţelor lungi și a cuţitelor ascuţite. Cum a trăit PSD cea mai cruntă înfrângere a ultimilor 20 de ani

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi