Mergi direct la conținut »
Cuba a introdus rații pentru alimente. Oamenii stau ore întregi la coadă ca să cumpere orez și fasole
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cuba a introdus rații pentru alimente. Oamenii stau ore întregi la coadă ca să cumpere orez și fasole

Cuba a introdus rații pentru alimente. Oamenii stau ore întregi la coadă ca să cumpere orez și fasole

Autoritățile din Cuba au anunțat că raționalizează alimentele de bază,  deoarece țara este afectată de o criză economică, precum și de sancțiunile americane. Astfel, carnea de pui, ouăle, orezul, fasolea, dar și produse precum săpunul, pot fi cumpărate doar în cantități limitate.

De Ana Hațeg,

Ministrul Comerțului de la Havana, Betsy Diaz Valazquez, a declarat că vor fi implementate mai multe forme de raționalizare în condițiile în care țara se confruntă cu o lipsă a unor alimente esenţiale cauzate de embargoul economic impus de administraţia Trump, scrie The Guardian.

Criza nu se datorează însă doar Statelor Unite ci și scăderii ajutoarelor venite din Venezuela, după ce compania petrolieră de stat scăzând livrările de combustibil către Cuba cu două treimi.

Diaz a făcut un apel la calm și a transmis că cetăţenii cubanezi ar trebui să stea liniştiţi pentru că uleiul de gătit va fi disponibil în cantităţi normale.

Totuși, alimente de bază precum ouăle, făină sau carnea de pui sunt tot mai rare, iar rafturile magazinelor sunt aproape goale. Pentru a cumpăra alimente, cubanezii au ajuns să stea la cozi masive ore întregi.

Pentru a prezenta public situația, cubanezii au umplut reţelele sociale cu fotografii ale cozilor folosind hashtagul #lacolachallenge (provocarea cozii).

 

Cuba importă între 60% şi 70% din totalul alimentelor. Mai multe reforme agricole din ultimii ani nu au reuşit să mărească producţia proprie, iar embargoul impus de SUA înrăutăţeşte situaţia.

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”
Recomandări

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”

 

Decizia de a vinde alimente cu rația a venit după ce cubanezii au început să-și facă provizii. Astfel, supermarketurile din Cuba vor avea de acum înainte o limită privind cantitatea de produse pe care o poate cumpăra o singură persoană.

Această limită se va aplica la produse precum carnea de pui şi săpunul. Alte produse precum ouăle, orezul, fasolea şi cârnaţii vor fi disponibile doar cu un card de raţie şi va exista o cantitate limitată în fiecare lună.


Citește și: PROCESUL COLECTIV. O sală întreagă și-a ținut răsuflarea când o tânără, salvată de sub un morman de trupuri arse, a povestit şi a plâns. ”Atunci a venit cineva şi m-a luat de mână….”


 

Close
Închide
  Close