Mergi direct la conținut »
PSD a plătit mesajul de la televizor: ”NU la referendum = căsătoria între bărbat și ficus
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD a plătit mesajul de la televizor: ”NU la referendum = căsătoria între bărbat și ficus"

PSD a plătit mesajul de la televizor: ”NU la referendum = căsătoria între bărbat și ficus”

PSD a plătit spoturi de promovare a referendumului, care sunt difuzate de anumite posturi de televiziune. Iar unul dintre mesajele transmise este că votul "DA" înseamnă că "bărbatul să nu se poată căsători cu un ficus", iar "femeia să nu se poată căsători cu altceva".

De Sorina Ionaşc,

Spotul este unul explicativ, cu desene, și detaliază obiectele cu care s-ar putea căsători o femeie, dacă se va vota „NU” la referendum: o poșetă, obiecte de machiaj sau un palmier.

Redăm textul integral al spotului de promovare, difuzat de Antena 3, plătit de PSD, în cursul zilei de miercuri:

„Ce înseamnă DA la referendum? Acordul tău pentru a păstra căsătoria așa cum o știm: între bărbat și femeie. Ce înseamnă NU la referendum? Acordul tău pentru ca, în viitor, căsătoria să se paotă realiza între persoane de același sex sau mai multe. Doi bărbați și o femeie, trei femei și patru bărbați. Sau între un bărbat și un ficus. Sau o femeie și altceva. Alegerea îți aparține. Vino la referendum, 6-7 octombrie”.

Conform monitorizării oficiale, spotul a fost difuzat la Antena 3  de 5 ori, pe de 3 octombrie, între orele 9.00 și 23.00.

PSD: „Ficusul poate deveni unul dintre soți”

Libertatea a aflat din surse neoficiale, atât din media, cât și din PSD, că partidul aflat la putere a fost clientul direct al Antenei 3 pentru acest spot. Nu a lucrat, așadar, cel puțin nu la nivel oficial, cu o companie de publicitate.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Mai mult, trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a explicat, pentru Libertatea, povestea și povața spotului de promovare.

Sunt spoturi de informare, fără a se face campanie CUM ANUME să se voteze! Doar explică întrebarea din buletinul de vot. Evident că soți pot fi orice se recunoaște la un moment dat prin căsătorie. Dacă se legalizează căsătoriile dintre un om și o plantă, atunci ficusul devine unul dintre soți. Dacă în Constituție scrie că doar între bărbat și femeie poate fi, atunci nu se mai poate legifera nimic fără acordul poporului. Oamenii au dreptul să cunoască ce consecințe poate avea fiecare dintre cele două opțiuni, ca să voteze în cunoștință de cauză. Spotul nu spune ce e bine sau ce e rău, ci doar ce se poate întâmpla. Oamenii vor decide ce e mai bine pentru societate. Este dreptul lor suveran!„, ne-a transmis Mircea Drăghici, via SMS.

Ștefănescu: „O să întreb ficusul dacă e interesat de mine”

Am încercat, așadar, să vorbim și cu alți lideri PSD, despre mesajul transmis sub finanțarea lor. Se poate sau s-a putut vreodată, undeva, căsători un bărbat cu un ficus? Sau o femeie cu un palmier sau o poșetă?

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

«NU» la referendum înseamnă foarte multe lucruri. Iar imaginația românilor depășește imaginația noastră. Este o campanie de informare care poate fi făcută și de puștii din noua generație, și de oameni mai în vârstă, și de femei, și de bărbați, și de cei care au imaginație. Susținem toate mesajele de informare a opiniei publice până când toată lumea e lămurită de ce ar trebui «da» și de ce n-ar trebui «nu»„, ne-a spus secretarul general adjunct al PSD; Codrin Ștefănescu.

Am insistat cu întrebarea dacă este, totuși, un mesaj corect, adevărat.

Îmi cereți detalii la care nu am răspuns. Insistați pe o anumită chestie și nu e ok. Dacă și-a asumat o televiziune lucrul acesta, înseamnă că e ok. Și dacă au făcut așa ceva, înseamnă că au imaginație. Poate le-a făcut o echipă de oameni tineri care văd lucrurile altfel decât le vedem noi. În Europa sunt multe lucruri ciudate care se întâmplă. Mie îmi plac femeile, m-am căsătorit cu o femeie„, a adăugat liderul PSD.

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'
Recomandări

TOLO, despre Gabriela Firea și blaturile cu televiziunile! 'În realitate, e jale!'

Dar ficușii vă plac?„, insistăm noi. „Nu știu, cred că am unul în casă, o să mă interesez dacă ficusul e interesat de mine„, a răspuns, în glumă, Codrin Ștefănescu.

Intotero: „Nu înțeleg ce atâta interes”

Ministrul românilor din străinătate nu a vrut să comenteze. S-a scuzat că, în acel spot de promovare, nu apare sigla PSD.

„E doar o reclamă la un post de televiziune. Nu comentez toate reclamele care apar. Nu l-am analizat, nu am fost atentă. Și nu înțeleg ce atâta interes în a interpreta cuvintele dintr-o reclamă”, a răspuns Intotero, întrebată dacă se transmite un mesaj corect.

PSD a anunțat că nu va face campanie electorală, ci doar una de informare, pentru referendumul din 6-7 octombrie. Pe de altă parte, liderii PSD au mers prin țară să convingă oamenii să iasă la vot. La polul opus, comunitatea LGBT și susținătorii acesteia au îndemnat la boicot.

Citește și:

Tolo: Reținerea Elenei Udrea și ”Roexit” – dacă nu numai că nu iese România din UE, ci intră Costa Rica în faza aplicării legii internaționale?!

Ștucan: „Elena Udrea a fost reținută exact în față la Starbucks, locul ei preferat din San Jose”

Close
Închide
  Close