Mergi direct la conținut »
Cum a fost asasinat fratele lui Kim Jong Un. Două prostituate au fost păcălite că-i fac o farsă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum a fost asasinat fratele lui Kim Jong Un. Două prostituate au fost păcălite că-i fac o farsă

Cum a fost asasinat fratele lui Kim Jong Un. Două prostituate au fost păcălite că-i fac o farsă

Asasinarea fratelui dictatorului nord-coreean Kim Jong Un a fost pusă la cale de o echipă de asasini din Coreea de Nord, care au păcălit două femei să-l otrăvească. Tinerele nici măcar nu au știut ce fac și au crezut că iau parte la o farsă televizată. Ele au fost eliberate recent din închisoare iar acuzațiile retrase, în timp ce adevărații ucigași sunt liberi.

De Mihai Niculescu,

Asasinatul lui Kim Jong Nam a avut loc în 14 februarie 2017, pe aeroportul din Kuala Lumpur, Malaezia. Fratele vitreg al dictatorului era deja persona non-grata la el în țară, iar șeful statului îi dorea moartea, datorită apentței sale pentru plăcerile occidentale, respectiv cazinouri și femei. Înainte de moartea sa, Jong Nam ar fi primit în conturi câteva zeci de mii de dolari de la CIA, arată dailymail.co.uk.

El a fost asasinat de două prostituate care dețineau pașapoarte vietnameze, păcălite de „prietenii” lor nord-coreeni. Femeile au vrut să devină celebre, iar bărbații le-au spus că vor lua parte la o farsă televizată. Rolul lor era să-l stropească în față pe Kim Jong Nam cu un lichid, care s-a dovedit a fi o otravă extrem de puternică, agentul neuroparalizant VX, considerată cea mai puternică armă chimică.


Scena atacului a fost surprinsă de camerele aeroportului. După ce a fost stropit în față de cele două femei, Siti, atunci în vârstă de 25 de ani, și Huong, 27, fratele dictatorului a acuzat o stare de rău și a fost dus de agenții de pază la cabinetul medical al aeroportului. A agonizat într-un fotoliu și în 20 de minute a decedat.

Echipa de asasini din Coreea de Nord i-au urmărit prin toată Asia de sus pe Kim Jong Nam și pe amanta lui, înainte de a-l asasina, arată sursa citată.

Nu a fost prima încercare de a-l ucide, fratele lui Kim Jong Un scăpând dintr-o tentativă de asasinat care urma să fie pusă în practică de un fals șofer de taxi. A scăpat cu viață atunci pentru că și0-a schimbat în ultimul moment traseul. Mai mult, i-a trimis o scrisoare fratelui său în care îl implora să-i cruțe viața, care însă nu a avut efectul scontat.

Adevărații criminali au fost prinși de autoritățile malaeziene, care i-au eliberat însă ca parte a unui acord, la fel ca și cele două femei care l-au ucis pe fratele lui Kim Jong Un, care au părăsit închisoarea nu cu mult timp în urmă. Nimeni nu a fost pus sub acuzare pentru acest asasinat.


Citește și: Român condamnat la 10 ani de închisoare în SUA. A pretins că a injectat un cuplu cu „un virus letal” și a cerut 8,5 milioane de dolari pentru antidot


 

 
 
Close
Închide