De Raluca Diaconu,

Denis are 9 ani și 9 luni și, la începutul lunii septembrie, a fost internat într-un salon al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara ca suspect de tuberculoză. Dormise pe ciment, în fața unei case.

Băiatul vine dintr-o familie defavorizată, a fost neglijat în mai multe rânduri și pe 29 august a ajuns în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Pentru că nu s-a simțit bine, două zile mai târziu a fost internat.

Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara

Pe 8 septembrie, într-o duminică, în jurul orei 15.30, Denis a dispărut din spital. A ieșit din salon, apoi pe poarta spitalului și nimeni nu l-a întrebat unde merge. Nici o asistentă, nici o infirmieră, nici un medic.

Găsit a doua zi

A ajuns la gară, s-a urcat în tren și s-a dus acasă, în localitatea Tomnatic, ca să-și vadă tatăl, de care i se făcuse dor. Poliția i-a anunțat dispariția, cerând ajutorul timișorenilor, iar Denis a fost găsit a doua zi.

I-am întrebat pe reprezentanții Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timișoara cum de a fost posibil ca un copil internat să dispară și nimeni să nu se sesizeze.

Ne-au spus că imobilul în care funcționează Secția de Pneumoftiziologie nu are portar, iar de obicei poarta stă încuiată. Mai puțin duminica, atunci când e zi de vizită.

Dr. Mihai Gafencu, medic pediatru: «Un vizitator a lăsat ușa deschisă»

Secția de Pneumoftiziologie a spitalului se află temporar într-o clădire, este secția care și-a pierdut sediul, care a fost retrocedat unor romi. Este temporar într-o clădire vizavi de spital, nu are portar, funcționează la parterul fostei case nemțești din curtea DGASPC. Ușa stă de obicei închisă, dar în acea zi a fost duminică și program de vizită, așa că ușa a fost deschisă pentru vizitatori. Un vizitator a lăsat-o deschisă, iar copilul a ieșit.

Mihai Gafencu, medic primar pediatru în cadrul spitalului:

Denis vine dintr-o familie defavorizată. Mama a plecat de acasă, iar copilul a fost tot mai neglijat, astfel că a ajuns în grija DGASPC.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 
Denis are 9 ani și 9 luni

Denis va intra într-un program de consiliere

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului spun că a fost găsit de mai multe ori pe stradă, cerșind sau dormind.

“Familia a fost informată și consiliată atât de asistentul social din localitatea de domiciliu, cât și de colegii din cadrul Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență (DGASPC Timiș), cu privire la responsabilitățile și îndatoririle părintești, dar, din păcate, copilul a fost în continuare neglijat.

Dată fiind situația de risc în care se afla și a faptului că în dimineața zilei de 29 august a fost găsit dormind direct pe beton, în fața unui imobil din localitatea de domiciliu, s-a decis instituirea unei măsuri de protecție specială pentru copil, în cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență Timișoara”, spun reprezentanții DGASPC Timiș.

După ce se va însănătoși, Denis va ajunge la un asistent maternal profesionist, susține DGASPC, și va intra într-un program de consiliere psihologică.

Citeşte şi:

Şeful Poliţiei Caracal se pensionează, la mai puţin de două luni de când fusese numit în funcție după cazul Alexandrei Măceșanu. În 2017, obținuse nota 5,80 la concursul pentru același post

Alexandru Darie a murit. Regizorul suferea de ciroză și era internat la Spitalul Fundeni

Cazul Caracal – raport final IML: oasele din gropile din curtea lui Dincă sunt de origine animală

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente