De Valentina Postelnicu,

Viorica Dăncilă a dus negocieri om la om, în Parlament, cu cei nemulţumiţi, fie de la Pro România, ALDE sau independenţi. Miza este soarta Guvernului, în condiţiile în care moţiunea de cenzură se joacă la câteva voturi diferenţă.

Cei doi aleşi, Horia Nasra şi Cornel Itu ar fi primit garanţii de la conducerea partidului că vor putea reveni la şefia organizaţiei PSD Cluj.

Şi Sorin Bota, care a semnat moţiunea de cenzură, dar nu a plecat din PSD, a fost convins să nu mai voteze, joi.

Acesta ar fi primit şefia ASF, din partea conducerii partidului, şi chiar promisiunea portofoliului de la Transporturi, pe care îl vrea de mai mult timp, el fiind membru în comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor.

Sursele menţionează că Bota şi-ar fi dorit inclusiv postul de comisar european pe Transporturi.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că nu le-a promis nimic celor doi deputaţi de Cluj care au revenit miercuri în Partidul Social Democrat, ci doar a discutat cu ei despre datoria pe care au faţă de alegători şi de formaţiunea politică.

„Nu le-am promis nimic. Am avut discuţii legate de România, legate de responsabilitatea pe care o au, discuţii legate de obligaţia pe care o au faţă de cei care i-au votat, şi anume aceea a implementării programului de guvernare. Cei care i-au votat, mai ales din cadrul PSD, şi-au pus speranţe în ei. Speranţa a fost să continue această guvernare. (…) Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea, dar Horia Nasra s-a întors în PSD condus de Viorica Dăncilă. Vom vedea mâine la moţiune”, a declarat Viorica Dăncilă, care a participat la un eveniment la Romexpo.

Premierul a venit şi cu promisiuni legate de banii pe care îi vor primi autorităţile locale.

Guvernul a pregătit 1,4 miliarde de lei, pe care îi va aloca, prin hotărâre de guvern, vineri, imediat după moţiunea de cenzură.

Deşi premierului a anunţat măsura ca fiind rectificare bugetară, ministrul Eugen Teodorovici a contrazis-o, spunând că rectificarea se va da în luna noiembrie.

Citeşte şi:

Barometrul Oboselii: 9 din 10 români din mediul urban se plâng de ea, dar numai 39% au mers la medic. Două milioane de români suferă de ”oboseală funcțională”

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni