MENIU CAUTĂ
09 Noi. 2016 12:27

Cum ar putea să arate 100 de zile de mandat ale lui Donald Trump, noul președinte SUA

Distribuie

Donald Trump a provocat un șoc în întreaga lume, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din SUA. Republicanul a învins-o pe Hillary Clinton și va deveni noul președinte al SUA, al 45-lea din istoria țării. Victoria lui i-a uimit pe mai mulți lideri europeni, președintele PE afirmând că alegerea lui Trump va face munca "mai grea" pentru Uniunea Europeană.

LIVE TEXT | Donald Trump este noul președinte al SUA

Donald Trump a reușit să câștige Casa Albă, în ciuda unor afirmații controversate pe care le-a făcut în timpul campaniei. În timpul unui miting electoral din luna octombrie, miliardarul care va ajunge la casa Albă a făcut o scurtă schiță privind primele sale zile în funcția de președinte. Mai precis, el a afirmat ce va face în primele 100 de zile petrecute la Casa Albă, chiar dacă nu este clar cum va aplica toate aceste măsuri.

Mai precis, el a promis că va anula sau va renegocia toate acordurile comerciale internaționale semnate de SUA. Planul său pentru primele trei luni de mandat prezidențial vizează eliminarea imigranţilor ilegali şi implementarea unei reforme privind etica oficialilor guvernamentali americani, potrivit afirmațiilor făcute de republican în timpul campaniei.

Citește și: Rezultate alegeri prezidențiale SUA. Care state au fost câștigate de noul președinte al SUA

Donald Trump a promis că va anula sau va renegocia complet Acordul de Liber Schimb Nord-American (NAFTA) semnat cu Mexic şi Canada, precum şi Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) semnat cu 11 state din Oceanul Pacific, printre care se numără Australia, Canada, Japonia, Malaezia, Chile, Vietnam şi Singapore.

De asemenea, miliardarul republican a promis că-i va cataloga pe chinezi drept manipulatori ai cursului valutar, pentru a permite autorităţilor să lupte împotriva abuzurilor comerciale.

Trump a cerut reforme în ceea ce priveşte guvernul federal, inclusiv prin limitarea numărului de mandate pentru congresmani şi prin îngheţarea unor noi angajări.

Sumar:

Citește mai multe despre Donald Trump și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii