Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Cum arată cea mai scumpă mașină construită vreodată, Bugatti La Voiture Noire

FOTO | Cum arată cea mai scumpă mașină construită vreodată, Bugatti La Voiture Noire

Producătorul francez Bugatti a prezentat, miercuri, cea mai scumpă mașină nouă din lume. Bugatti La Voiture Noire, a fost construită într-un singur exemplar și va ajunge la un cumpărător necunoscut, care a plătit pentru ea cel puțin 11 milioane de dolari, scrie BBC News.

Prețul exact nu a fost făcut public, dar se crede că a depășit recordul anterior plătit pentru o mașină nouă – 8,5 milioane de lire sterline pentru un Rolls-Royce Sweptail.

Cu 16 cilindri, ce dezvoltă 1.500 de cai-putere, de 20 de ori mai mult ca un Ford Fiesta, mașina a fost construită pentru a sărbători cea de-a 110-a aniversare constructorului Bugatti.

Ferdinand Piech, nepotul fondatorului Porsche, este considerat a fi cumpărătorul. Acesta este fostul director executiv al companiei Volkswagen, care deține Bugatti și are reputația unui om care a achiziționat unele dintre cele mai scumpe proiecte de dezvoltare ale grupului.

Cu toate acestea, Bugatti a spus doar că cumpărătorul este „un entuziast al mărcii”.

Președintele Bugatti, Stephan Winkelmann, a declarat că „La Voiture Noire – Mașina Neagră” combină „tehnologia extraordinară cu estetica și luxul extrem”.

La Voiture Noire, spune Bugatti, aduce un omagiu mașinii Type 57 SC Atlantic, model din care au fost făcute doar patru exemplare între 1936 și 1938. Ultimul exemplar din model se află în posesia designerului de modă Ralph Lauren.

Mașina a fost prezentată de constructorul francez în cadrul celui de-al 89-lea Salon Internațional de la Geneva, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume.


Citește și: VIDEO | Iohannis retrimite Parlamentului bugetul de stat pe 2019: „Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România”


 

Close
Închide
  Close