Cel mai mare restaurant subacvatic din lume - și primul de
acest fel din Europa - este deschis în Norvegia și se numește ”Under” (n.r. Dedesupt).
Cel mai mare restaurant subacvatic din Norvegia a fost introdus
de revista Time Magazine pe lista celor mai impresionante locații din lume în
2019.
„Under”, care s-a deschis în martie, este primul restaurant
subacvatic din Europa. Proiectat de Snøhetta, restaurantul este așezat pe
jumătate scufundat în mare și are ziduri groase de aproape un metru, concepute
pentru a rezista valurilor puternice din această zonă.
Restaurantul este situat în cel mai sudic punct al
Norvegiei, în satul Båly din regiunea Lindesnes, scrie Business Insider.
Structura lungă de 33,5 metri seamănă cu un tub de beton
care se află pe jumătate la suprafață și jumătate în apă, sprijinindu-se pe
fundul mării la o adâncime de 5 metri.
”Under” are trei niveluri care împreună au o suprafață de
aproape 500 de metri pătrați.
Oaspeții de la ”Under” pot privi viața marină printr-o fereastră panoramică lată de 11 metri și înaltă de 4 metri. Pe fundul mării a fost creat un sistem de iluminat care le permite celor aflați înăuntru să vadă sub apă indiferent de condițiile meteorologice.