Mergi direct la conținut »
Cum arată cel mai mare restaurant subacvatic din lume - GALERIE FOTO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Cum arată cel mai mare restaurant subacvatic din lume – GALERIE FOTO

Cel mai mare restaurant subacvatic din lume - și primul de acest fel din Europa - este deschis în Norvegia și se numește ”Under” (n.r. Dedesupt).

Cel mai mare restaurant subacvatic din Norvegia a fost introdus de revista Time Magazine pe lista celor mai impresionante locații din lume în 2019.

„Under”, care s-a deschis în martie, este primul restaurant subacvatic din Europa. Proiectat de Snøhetta, restaurantul este așezat pe jumătate scufundat în mare și are ziduri groase de aproape un metru, concepute pentru a rezista valurilor puternice din această zonă.

Restaurantul este situat în cel mai sudic punct al Norvegiei, în satul Båly din regiunea Lindesnes, scrie Business Insider.

Structura lungă de 33,5 metri seamănă cu un tub de beton care se află pe jumătate la suprafață și jumătate în apă, sprijinindu-se pe fundul mării la o adâncime de 5 metri.

”Under” are trei niveluri care împreună au o suprafață de aproape 500 de metri pătrați.

Oaspeții de la ”Under” pot privi viața marină printr-o fereastră panoramică lată de 11 metri și înaltă de 4 metri. Pe fundul mării a fost creat un sistem de iluminat care le permite celor aflați înăuntru să vadă sub apă indiferent de condițiile meteorologice.

Close
Închide
  Close