Povestea începe pe 28 martie, când un bărbat din Ridderkerk conducea pe autostrada din apropierea orașului. A văzut un bărbat lângă o mașină oprită pe banda de urgență, fluturând o mână, și a oprit să ofere ajutor.
Bărbatul de la mașină i-a spus că a fost jefuit și i-a cerut bani pentru a continua călătoria. Ca dovadă că va înapoia banii, i-a dat celui care oprise să-l ajute un iPhone și bijuterii despre care a pretins că sunt din aur. Victima i-a oferit o sumă de bani, pentru a-l ajuta pe așa-zisul ghinionist.
Ajuns acasă, bărbatul își dă seama că bijuteriile sunt false și iPhone-ul se dovedește a fi furat. Atunci decide să-i întindă escrocului o capcană. Îl sună pentru a-i spune că bijuteriile pe care le-a primit ca garanție i-au fost furate și nu le mai are.
Cel sunat mușcă momeala și crede că poate înșela victima din nou. Îi cere patru mii de euro despăgubiri pentru bijuteriile „furate”. Și stabilesc să se întâlnească marți dimineața, la un mic restaurant din oraș.
Bărbatul sosește cu aceeași mașină de pe autostradă și însoțit de două femei și sunt întâmpinați de mai mulți ofițeri de poliție. Escrocul, un român în vârstă de 41 de ani, este arestat pentru înșelăciune.
Ofițerii au găsit mai mult aur fals și telefoane furate în mașină. Pasagerele, o româncă de 20 de ani și o alta de 42 de ani, au fost arestate și ele. Cei trei sunt în arest pentru audieri și investigații suplimentare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Marica13 • 11.04.2024, 21:50
Aceste persoane nu ar mai trebui sa aibe dreptul de a circula in UE
symypescarul • 11.04.2024, 16:30
Daca vom avea voie in shenghen si terestru,vom ramane fara *** ect...ce vor face partidele psd/pnl fara masa de votanti??????
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.