13 Oct. 2017 16:22 , de Valentina Postelnicu

Cum explică premierul Tudose rămânerea lui Viorel Ilie în Guvern, deși are probleme în justiție: Nu lucrează cu Bruxelles-ul

Distribuie

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că rămânerea ministrului Viorel Ilie în Guvern este o decizie care a fost luată de către ALDE, formaţiunea parteneră a PSD în cadrul coaliţiei de guvernare, şi va fi respectată ca atare. În plus, acesta nu lucrează cu Bruxelles-ul, a mai spus prim-ministrl, întrebat de ce Ilie rămâne în Executiv, deși are aceleași probleme în justiție ca și Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

„Partenerii noştri de la ALDE au hotărât să-l menţină în Guvern, suntem în parteneriat. Noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră”, a afirmat premierul, vineri, la finalul ședinței PSD.

Întrebat dacă nu este deranjat de acest lucru, premierul a spus: „Deci, este opinia lor, suntem aliaţi”.

Tudose a mai spus, întrebat de ce acesta rămâne în Guvern, deși are probleme în justiție, că, spre deosebire de Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, Viorel Ilie, deşi are la rândul său probleme cu legea, nu lucrează cu Bruxelles-ul.

Cine va fi noul secretar general al Guvernului, în locul lui Mihai Busuioc

Premierul Mihai Tudose a mai anunţat că propunerea pentru funcţia de secretar general al Guvernului este Roxana Bănică.

„Propunerea este doamna Roxana Bănică. E un fost secretar general la Finanţe, actualmente secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului”, a declarat Tudose, la finalul CExN al PSD, întrebat dacă s-a discutat despre funcţia de secretar general al Guvernului.

Poziţia de secretar general al Guvernului va trebui ocupată după validarea de către Parlament a lui Mihai Busuoic în funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

Citește și: VIDEO | Motocicleta zburătoare, prezentată în Dubai. Cum s-a robotizat micul emirat

Loading...
Comentarii