Mergi direct la conținut »
Prognoza meteo | Cum va fi vremea sâmbătă, 13 aprilie. Continuă ploile, cu intensificări ale vântului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prognoza meteo | Cum va fi vremea sâmbătă, 13 aprilie. Continuă ploile, cu intensificări ale vântului

Prognoza meteo | Cum va fi vremea sâmbătă, 13 aprilie. Continuă ploile, cu intensificări ale vântului

Vremea de sâmbătă, 13 aprilie, este caracterizată în continuare de o instabilitate atmosferică în aproape toată țara. Local, vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice, însă cantitățile de apă estimate a se acumula nu vor fi semnificative, în general.

De Dragoș Tănase,

Ploile vor fi frecvente, mai ales pe timpul nopții, dar reprize de precipitații vor fi prezente și în cursul zilei, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea în București – sâmbătă, 13 aprilie

Cerul va fi parțial noros, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 10°C și 12°C. Ploile vor continua și astăzi, cu unele intensificări ale vântului. Mâine, sunt anunțate furtuni cu fulgere.

Vremea în țară – sâmbătă, 13 aprilie

Și vremea de astăzi va fi caracterizată de o instabilitate atmosferică, în cea mai mare parte a țării. Va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, dar se vor semnala și ninsori în zonele înalte. La Rânca și pe platoul Bucegi s-a așternut deja un strat de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

Ieri, ANM a emis o avertizare meteo pentru următoarele patru zile. Vor fi averse și descărcări electrice, în toată țara, inclusiv în Capitală!


Citește și… Prognoza meteo pentru perioada 8-21 aprilie. Cum va fi vremea de Florii


Close
Închide
  Close