Mergi direct la conținut »
Cutremur de 7 grade în Alaska. A fost lansată o alertă de tsunami
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cutremur de 7 grade în Alaska. A fost lansată o alertă de tsunami

Cutremur de 7 grade în Alaska. A fost lansată o alertă de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea 7 a avut loc în statul american Alaska. Autoritățile au emis o alertă de tsunami, care a fost ridicată ulterior.

Serviciul Geologic american a lansat o avertizare în urma cutremurului produs vineri, la 13 kilometri de Anchorage. Este vorba despre cea mai mare localitate din Alaska, unde trăiesc aproape 300.000 de oameni.

Pentru moment, autorităţile nu au confirmat dacă există victime ale cutremurului, informează Agerpres. Presa locală a relatat că seismul a provocat mai multe daune în oraș. Un tronson dintr-o autostradă a fost afectat din cauza mișcării telurice.

Administraţia Federală de Aviaţie din Statele Unite a precizat că a evacuat turnul de control al aeroportului internaţional Ted Stevens din Anchorage. De asemenea, zborurile care se îndreptau spre acest aeroport au fost deviate, iar avioanele ce urmau să decoleze au rămas la sol.

În total, 20 de zboruri au fost afectate.

În ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 8,2 s-a produs în largul statului american Alaska.


Citește și VIDEO/ Inventivitatea comercianţilor nu are limite! Ideea genială găsită de patronul unui magazin de la metrou, după ce Metrorex i-a tăiat curentul


 

Close
Închide
  Close