Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloș, atac la Guvern: "Ar trebui să se ocupe de stimularea economiei și de bunăstarea românilor, nu de a jugula justiția"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Dacian Cioloș, atac la Guvern: „Ar trebui să se ocupe de stimularea economiei și de bunăstarea românilor, nu de a jugula justiția”

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, atacă dur Guvernul și spune că ar trebui să se ocupe de stimularea economiei, de crearea de locuri de muncă și de absorbția fondurilor europene, „nu de a jugula Justiția”.

De Tiberiu Bujdei,

„Din punctul nostru de vedere, asta ar trebui să facă puterea executivă în primul rând, să permită justiției să lucreze, să se asigure de independența justiției. Sunt instituții care să asigure autoreglarea modului în care funcționează justiția. Atunci când apar derapaje punctuale. există instituții care să ia măsuri”, a declarat, miercuri, la Suceava, Dacian Cioloș.

Liderul PLUS mai spune că treaba Guvernului este, în primul rând, să asigure bunăstarea românilor, așa cum au promis în campanie, dar că tot ce este acum în România numai asta nu este.

Salariile au crescut din bani care vin din împrumuturi externe pe dobânzi foarte ridicate. Au crescut salariile, dar n-a crescut bunăstarea pentru că au crescut și prețurile, și ratele la bancă încep să crească, și noi taxe. Mai și fugărim investitori din țară suprataxându-i pentru că Guvernul nu e capabil să se acopere bugetar, ba, mai mult taxează și companii de stat din domeniul energiei în loc să le stimuleze să investească și să devină jucători regionali”, a mai spus Dacian Cioloș.

Citește și: Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO

Close
Închide
  Close