Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloş, despre iniţiativa "Fără penali în funcţii publice": "Un Parlament condus de un condamnat penal definitiv va respinge această iniţiativă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dacian Cioloş, despre iniţiativa "Fără penali în funcţii publice": "Un Parlament condus de un condamnat penal definitiv va respinge această iniţiativă"

Dacian Cioloş, despre iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”: „Un Parlament condus de un condamnat penal definitiv va respinge această iniţiativă”

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş spune că este rândul Parlamentului să voteze revizuirea Constituţiei, după ce CCR a stabilit că iniţiativa legislativă cetăţenească 'Fără penali în funcţii publice' îndeplineşte prevederile legii fundamentale. Cu toate acestea, fostul premier afirmă că nu îşi face iluzii că PSD va vota această iniţiativă.

De Valentina Postelnicu,

Mai mult de un milion de români au semnat această iniţiativă cu speranţa într-o Românie mai bună. Este acum rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea Constituţiei. Deşi ar fi o ocazie pentru parlamentari să îşi demonstreze buna-credinţă, nu îmi fac iluzii: un Parlament condus de un condamnat penal definitiv şi de un fost prim-ministru, care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunităţii parlamentare, va respinge această iniţiativă. Sau, mai laş, o va amâna pe termen nedeterminat„, a scris Dacian Cioloş, într-un mesaj pe Facebook.

Liderul PLUS continuă: „Acum e nevoie să ne mobilizăm şi să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea îşi doreşte se şi poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăţa România de hoţie şi pentru a le face loc oamenilor cinstiţi şi competenţi. Iniţiativa cetăţenească îşi va continua cursul. Epoca ‘penalilor’ din politică se apropie de sfârşit”.

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, că iniţiativa legislativă cetăţenească de revizuire a Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, îndeplineşte prevederile constituţionale, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Citeşte şi: OPINIE/ Tolo: Tot ce a putut Augustin Lazăr a fost să numească «practici discutabile» ce făceau procurorii înainte de 1989, în cazul disidenților politici!

Close
Închide
  Close