Mergi direct la conținut »
Dacian Cioloș: PSD-ALDE vor duce ţara de râpă. Dacă vor fi anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dacian Cioloș: PSD-ALDE vor duce ţara de râpă. Dacă vor fi anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii

Dacian Cioloș: PSD-ALDE vor duce ţara de râpă. Dacă vor fi anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii

Dacian Cioloş a postat pe contul de Facebook un mesaj referitor la demisia premierului Mihai Tudose. Fostul premier scrie că România nu îşi poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE, iar dacă vor fi alegeri anticipate, îşi asumă să fie parte a soluţiei. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cioloș spune că nu crede că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an. Mai mult, fostul premier critică guvernarea PSD-ALDE, declarând că aceasta este un ingredient periculos pentru ţară. Iată mesajul integral postat de Dacian Cioloș pe rețeaua de socializare:  Un an şi unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliţi în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiţii politice meschine.

Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-şi decapiteze două guverne într-un an.

Pe lângă populism şi incompetenţă, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru ţară: instabilitate politică.

PSD şi ALDE nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce ţara de râpă.

Din punctul meu de vedere, coaliţia PSD-ALDE a eşuat.

România nu îşi poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliţia PSD-ALDE.

Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă ţara de un an încoace şi care acum sunt aşteptaţi să gândească soluţii.

Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluţii.

P.S. : PSD aproape că doreşte cu insistenţă să demonstreze că nu e capabil ca partid să propună ţării un premier în care să creadă. Şi atunci, cum ar putea convinge ţara că poate să o guverneze?

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

Inainte de a ameninţa în stânga şi în dreapta cu suspendări, cred că PSD trebuie să răspundă la această întrebare.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul CEX, că demisionează, pentru că aşa a decis partidul. Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD.


VIDEO/ Liviu Dragnea, declarații după ședința CEx a PSD. „Se pare că am o mână foarte proastă la premieri. Mâine stăm până iese fumul alb la coș”


 

Close
Închide
  Close