Mergi direct la conținut »
Dan Negru, despre vizita Papei Francisc în România. "Am curajul să le spun semenilor mei care protestează împotriva  Papei că totuși Unirea cu Roma a adus Europa aici"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dan Negru, despre vizita Papei Francisc în România. "Am curajul să le spun semenilor mei care protestează împotriva Papei că totuși Unirea cu Roma a adus Europa aici"

Dan Negru, despre vizita Papei Francisc în România. „Am curajul să le spun semenilor mei care protestează împotriva Papei că totuși Unirea cu Roma a adus Europa aici”

Prezentatorul de televiziune Dan Negru a transmis un mesaj cu ocazia vizitei pe care Suveranul Pontif o efectuează în țara noastră.

De Dana Aramă,

Papa Francisc și-a început vizita de trei zile în România vineri, 31 mai. De azi, Suveranul Pontif trece prin București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, sub genericul „Să mergem împreună!”.

Vizita în România a Sfântului Părinte a fost așteptată cu entuziasm de foarte multă lume. Prezentatorul de televiziune Dan Negru a tramis, în mediul online, un mesaj cu ocazia vizitei pe care Papa Francisc o face în țara noastră.

„Pentru că nu mi-am ascuns niciodată public credința creștină am curajul sa le spun semenilor mei care protestează împotriva Papei că totuși Unirea cu Roma (greco-catolicismul) a adus Europa aici!

Că scrierea latină de azi a apărut în bisericile unite din Transilvania și apoi în celelate provincii românești!

Că Școala Ardeleană a pornit din interiorul Bisericii Române Unite cu Roma!

Și că fără Unirea cu Roma azi încă eram sclavii greco-rusismului cu scriere slavonă!”, a scris acesta.


Citește și:

Mesajul Papei Francisc către jurnaliștii care l-au însoțit în avion

Close
Închide
  Close