De Daniel Ionașcu,

Acesta ar urma să fie construit în București, în zona Esplanada, de lângă Piața Unirii.

”În ședința de astăzi adoptăm noi măsuri în vederea realizării Cartierului pentru Justiție, un proiect așteptat de mult timp și care reprezintă una din măsurile asumate prin programul de guvernare 2018-2020.

Printr-o Hotărâre de Guvern aprobăm programul de reconversie funcțională a acestui obiectiv de investiții cu potențial strategic pentru dezvoltarea Capitalei. De asemenea, mandatăm ministerul Justiției să inițieze demersurile pentru efectuarea procedurilor de expropriere, proiectare și execuție necesare pentru demararea acestui proiect.

Cartierul pentru Justiție va asigura sediile instituțiilor aparținând sistemului judiciar, iar schema funcțională a acestuia va avea în vedere regruparea spațiilor destinate instanțelor de judecată și parchetelor de pe lângă acestea, cu sediul în București, precum și a altor instituții din sistemu judiciar”, a declarat premierul.

Va avea 15 hectare și va reuni instanțele și parchetele

“Cartierul Justiţiei” ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 130.000 – 150.000 de metri pătraţi fără parcări.

La începutul lunii iunie, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede că jumătate din suprafaţa de teren a “Esplanadei” va fi dedicată obiectivului “Cartierul pentru Justiţie”, iar cealaltă jumătate va fi dedicată obiectivului “Proiecte de interes public ale Municipiului Bucureşti” iniţiate de Primăria Capitalei.

Cartier de 218 de milioane de euro în buricul Capitalei

Prima decizie privind realizarea proiectului a apărut în 29 noiembrie 2017, când a fost adoptat un memorandum.

Un alt memorandum, aprobat în 7 martie 2018, dădea undă verde unui acord de principiu pentru contractarea unui împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (BIRD), în vederea sprijinirii proiectului.

În baza acestuia au fost început negocieri cu Banca Mondială, proiectul fiind estimat la 218 milioane de euro.

Trecut în Programul de Guvernare

Proiectul se găsește în programul de Guvernare cu care Cabinetul Dăncilă a fost învestit.

Despre acesta se menționează:

”Realizarea proiectului «Cartierul pentru Justiție – Justice
District» din București pentru a soluționa problema lipsei spațiilor necesare instanțelor și parchetelor din capitală, CSM, Inspecția Judiciară, INM și MJ, în cadrul unui proiect de reabilitare urbană derulat în parteneriat cu Primăria Capitalei și ministerul Culturii”.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.