Libertatea transmite declaraţiile preşedintelui PSD:

 • Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna oficială a Administrației prezidențiale pentru a-și lansa mesajele de campanie. 
 • Miercurea trecută, refuza nejustificat numirea de miniștri în Guvernul României. 
 • O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniștrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea vreun răspuns. 
 • Domnul Iohannis demonstrează încă o dată că nu își înțelege nici măcar rolul de președinte al CSAT. Vorbește de siguranța cetățeanului ca de un termen abstract, uitând că aceasta este componenta esențială a securității naționale
 • Singura preocupare a candidatului Iohannis este să critice Guvernul uitând că el este parte a puterii executive și, în egală măsură, responsabil.
 • Nu statul, al cărui șef se pretinde, trebuie resetat, ci președintele României trebuie RESTARTAT!  Vorbește de putere uitând că este la putere de 5 ani
 • Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui. 
 • Să ne amintim cu toții cum, în primele zile de după această tragedie, domnul Iohannis a întârziat nepermis o ședință CSAT și a ezitat să-l demită pe șeful STS. După care a apărut, târziu și degeaba, și nu ne-a spus nimic. Așa cum a venit și astăzi să ne spună un mare nimic. 
 • Domnul președinte Iohannis are obsesia blocajelor.
 • Continuă să încalce Constituţia şi legile statului, în total dispreţ faţă de interesele țării.
 • Nu suntem pentru prima oară în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în guvern.
 • Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiilor miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării și colaborării loiale între instituțiile publice.
 • Este rușinos ca președintele să vină după atâta timp să vorbească despre tragedia de la Caracal, într-un context politic definit de blocajul guvernamental pe care îl tot încearc=
 • Domnul preşedinte nu îşi înţelege rolul de preşedinte al CSAT
 • Singura lui  preocupare este să critice Guvenrul uitând că este parte a puterii executive
 • Am luat măsurile imediate în cazul Caracal
 • Dacă și-ar fi îndeplinit atribuțiile și ar fi semnat decretele am fi putut adopta actele în Guvern
 • Defazat, pune pe tapet în mod cinic această dramă.
 • Un adevărat șef de stat nu-și manifestă puterea în forme care distrug.
 • Nu doar președintele pare dedicat blocării sistematice a Guvernului, ci întreaga opoziție este ocupată să arunce țara într-o stare de dezechilibru.
 • Președintele își face campanie fără imaginație, în timp ce opoziția s-a angrenat  într-o joacă de-a moțiunea în loc să se concentreze pe inițiative legislative care au prioritate pentru oameni
 • Nu doar președintele pare dedicat blocării sistematice a guvernului, ci întreaga opoziție e preocupată zilele acestea de aruncarea țării într-o zonă de dezechilibru, într-o situație care le convine politic.
 • În loc să își facă treaba pentru care au fost votați în Parlament, își negociază voturi și se ceartă pe moțiuni
 • Prioritatea partidului domnului Iohannis este însă campania electorală și instalarea lui Ludovic Orban ca viitor premier.
 • Același domn Orban care insistă cu impozitarea veniturilor IT-iștilor. Coleg cu același domn Cîțu – care se vrea viitorul ministru al finanțelor – și care vrea tăierea drepturilor angajaților, a celor pe care îi umilește și îi disprețuiește numindu-i “bugetari praf”.
 • Noi nu fugim de asumare și continuăm guvernarea luând măsuri foarte bune pentru oameni așa cum este creșterea pensiior de la 1 septembrie
 • Preşedintele nu a fost ales să blocheze Guvernul, fără niciun argument, parlamentarii nu au fost aleşi să voteze mai multe moțiuni decât legi
 • Domnul Tăriceanu nu a fost ales ca să abandoneze guvernul
 • Le cer tuturor acestor oameni politici, hipnotizați de miza electorală, să își revină. Să își aducă aminte de ce calcă în fiecare zi în sediile lor de partid, în Parlament, la Cotroceni, în instituțiile din care fac parte sau pe care le conduc. Pentru că au fost votați de români, au fost aleși să reprezinte și să sprijine oamenii. Nu pe ei personal și nici interesele lor.
 • Și pentru că românii merită un guvern solid și stabil, o spun din nou: vom face tot posibilul să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. De la cei care cred, ca și noi, că acest guvern trebuie să își continue programul.
 • Și pentru că românii merită să nu fie implicați și sacrificați de către președinte în numele “ambiției prezidențiale”, Guvernul României va sesiza Curtea Constituțională pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului.
 • Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancționați pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconștiență și lipsă de responsabilitate pentru țară.t

„Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult. Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională. PSD a abandonat rezolvarea unor chestiuni sistemice. Refuză să facă paşii necesari pentru a rezolva gravele carenţe, făcute din vina lor”, a spus preşedintele Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Şeful statului nu a dat niciun răspuns premierului, la apelul acesteia pentru semnarea decretelor de numire a interimatelor, la ministerele deţinute de ALDE, unde miniştrii şi-au dat demisia.

„Aştept din partea preşedintelui Iohannis un răspuns privind propunerile de miniştri interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul. Au trecut deja câteva zile. Încă mai sper ca domnul Iohannis să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea şi stabilitatea ţării. Aşa cum încă mai sper să realizeze că vendetele cu care ne-a obişnuit fac rău în primul rând oamenilor şi nu adversarilor dumnealui politici. România are nevoie de un guvern funcţional. Fac, aşadar, un apel către domnul Iohannis să nu se mai ambiţioneze să refuze miniştrii fără temei, pentru că un adevărat şef de stat nu îşi exercită niciodată puterea în moduri distructive şi contraproductive pentru ţara lui”, a scris pe Facebook preşedintele PSD, în urmă cu o zi.

Citeşte şi:

VIDEO| Klaus Iohannis atacă din nou Guvernul: „A făcut mult rău României, statul trebuie resetat”

Românul ucis în atacul terorist din Kabul, decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Bucureștiul e plin de afișe cu Iohannis și Dăncilă. Cum fentează PNL și PSD startul campaniei electoarele pentru alegerile prezidențiale

Urmărește-ne pe Google News
CV-ul de deputat al lui Daniel Ghiță, între fals și haz. Ce a pus la aptitudini fostul luptător
PARTENERI - GSP.RO
CV-ul de deputat al lui Daniel Ghiță, între fals și haz. Ce a pus la aptitudini fostul luptător
BOMBĂ! Adriana Bahmuțeanu riscă să ajungă la închisoare? Silviu Prigoană i-a făcut plângere penală. Care e motivul
Playtech.ro
BOMBĂ! Adriana Bahmuțeanu riscă să ajungă la închisoare? Silviu Prigoană i-a făcut plângere penală. Care e motivul
Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"
Observatornews.ro
Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"
Horoscop 25 ianuarie 2022. Peștii țin foarte mult la un plan și se apropie cu teamă de persoanele care i-ar putea influența
HOROSCOP
Horoscop 25 ianuarie 2022. Peștii țin foarte mult la un plan și se apropie cu teamă de persoanele care i-ar putea influența
Cum a reacționat George Simion după ce a fost stropit cu cerneală
Știrileprotv.ro
Cum a reacționat George Simion după ce a fost stropit cu cerneală
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Telekomsport
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
PUBLICITATE
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta