De Valentina Postelnicu,

Viorica Dăncilă a spus că a avut ultima discuţie cu preşedintele Iohannis luni, când acesta i-a transmis că va veni cât mai curând cu o decizie în privinţa interimatelor.

„Am văzut reacţia domnului preşedinte, aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care Guvernul funcţionează aşa cum ar trebui”, a declarat premierul.

Potrivit lui Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis nu a venit cu o motivaţie pentru respingerea numirii miniştrilor interimari, iar în sesizare către CCR privind existenţa unui conflict juridic cu şeful statului, se face referire şi la lipsa motivării respingerii remanierii Executivului, când şeful statului i.a respins pe Dana Gîrbovan, Mihai Fifor, Iulian Iancu, Şerban Valeca şi Ana Birchall.

„Am sesizat, am trimis către Curtea Constituţională, dacă domnia sa va veni cu propunerea pentru miniştri interimari, o parte din sesizare nu-şi va mai avea obiect. Dar noi în sesizare am vorbit şi despre cele cinci propuneri de miniştri PSD, pentru că încă nu avem o motivaţie pentru respingere. Eu cred că ar trebui să vedem această sesizare către CCR şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor, a stabili nişte reguli. Pentru că eu cred că, dincolo de lupta politică, nu e nevoie şi nu e oportun să blocăm activitatea Guvernului, având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetăţeni. (…) Trebuia să avem şedinţă de guvern, trebuia să avem pe agendă o ordonanţă prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral a românilor din diaspora, pentru votul prin corespondenţă. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare „, a arătat premierul Dăncilă în judeţul Argeş.

Şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi că Guvernul nu se poate întruni în şedinţe şi nu poate nici să emită ordonanţe de urgenţă, având în vedere că echipa este incompletă.

Citeşte şi:

Teodorovici susține că Guvernul nu mai poate ţine şedinţe şi nici să emită acte normative. PSD va decide dacă premierul vine cu un nou Executiv, în Parlament

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor