MENIU CAUTĂ
26 Feb. 2013 18:39

Darius încă aşteaptă aparatul special | Băieţelul cu diabet are nevoie de un dispozitiv ce costă 3.000 €

Distribuie

Darius trebuie să treacă zilnic prin chinul injecţiilor cu insulină şi al testării de mai multe ori a glicemiei. Se pare că de injecţii nu va putea scăpa, pompiţa pentru insulină ce părea o soluţie de înlocuire a injecţiilor nemaifiind, conform mamei lui Darius şi la sfatul medicului curant, o opţiune. Însă rămâne problema înţepăturilor zilnice necesare măsurării glicemei, lucru ce i-a învineţit deja buricele degetelor plăpânde ale copilului. Ultimele informaţii primite de la familia băieţelului arată că ar fi nevoie de un aparat special, ce se poate comanda doar în Austria, singurul adecvat vârstei fragede a copilului pentru a înlocui sutele şi sutele de înţepături.
”E un dispozitiv neivaziv, ce se prinde de lobul urechii băiatului. Senzori speciali măsoară apoi glicemia, folosindu-se de ultrasunete, informaţiile fiind trimise apoi printr-un cablu către un dispozitiv asemănător unui telefon ce afişează valorile glicemice”, ne-a mai spus mama lui Darius.
Marea problemă rămâne însă costul aparatului, 3.000 de euro plus TVA, bani pe care părinţii băieţelului se chinuie să-i adune. Aşa că orice ajutor ar fi binevenit. Mai ales lui Darius, care ar scăpa, astfel, de un chin zilnic.

Comentarii