MENIU CAUTĂ
22 Aug. 2018 10:59

Dascălul din Iași care și-a ucis soția a mers la biserică, după crimă. Eugen Petrucă a cântat psalmi și a participat la trei praznice

Distribuie

Dascălul din Iași care și-a ucis soția a mers la biserică, după crimă. Fără remușcări, bărbatul a participat la trei praznice și a cântat psalmi, alături de părintele paroh, după ce și-a bătut și incendiat nevasta. Cel puțin asta susțin rudele care au participat marți, 21 august, la înmormântarea femeii ucise.

Crima comisă de dascăl i-a îngrozit pe localnicii din Ciortești. Oamenii spun că nu credeau că Eugen Petrucă era capabil să comită o asemenea atrocitate, scrie Bună Ziua Iași.

„Nu știu ce a fost în capul lui. Oricum, în ultima perioadă o cam bătea. El spunea că ea bea, dar nu era chiar așa. A bătut-o cu un par, iar mai apoi a stropit-o cu benzină și i-a dat foc. Ce sa mai… e ceva de nedescris. Cum a murit săraca Petronela”, a povestit cumnata victimei, conform sursei citate.

Vecinii spun că dascălul Eugen Petrucă și-ar fi lăsat soția în agonie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Localnicii îl acuză că nu a sunat la 112 și că a mers la biserica din sat, unde a cântat psalmi alături de paroh.

„El a bătut-o și i-a dat foc vineri. Până sâmbătă dimineața ea a stat în pat, singură. El a mers la trei praznice. M-am uitat la el, îi tremurau mâinile și tot ofta. Parcă Dumnezeu mi-a spus să mă uit la el să văd cum face. Mi s-a părut că are ceva, dar nu m-am gândit o mie de ani că ar fi putut să o omoare pe Petronela”, a spus o vecina de-a familiei.

Apropiații nu înțeles de ce dascălul și-a ucis soția, mai ales că peste două săptămâni fiica lor urma să se căsătorească.

„Așa ceva eu nu am mai pomenit. Eugen era omul bisericii, cred că de vreo 20 de ani venea aici… Nu știu ce a fost cu el, numai dracu l-a împins la așa ceva. La ei în casă ar trebui să fi fost sărbătoare, pe 1 septembrie fata lor se căsătorește… Acum… ce să mai… E greu”, a spus o rudă.

Dascălul Eugen Pătrucă, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat preventiv pentru omor.

„La data de 20 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului P. E. din comuna Ciortești, județul Iași, cu privire la comiterea infracțiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă ca în seara de 17 august 2018, după ce ar fi lovit victima, soția sa, cu o bâtă, inculpatul ar fi stropit-o cu benzină, dupa care i-ar fi dat foc, iar mai târziu ar fi târât-o în casa, unde a lăsat-o până a doua zi, când ar fi exercitat alte acte de violență asupra ei, toate leziunile conducând în scurt timp la decesul victimei. Tribunalul Iasi a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Marți (21 august), Petronela – soția dascălului – a fost condusă pe ultimul drum.


Citește și Liviu Dragnea spune că s-a încercat asasinarea lui, anul trecut: „Au venit patru străini. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot spune'


 

Citește mai multe despre Crima și Iași pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii