MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Klaus Iohannis respinge remanierea guvernamentală: „E un fel de farsă. I-am cerut premierului să vină cu alte 3 propuneri”

Distribuie

Președintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seara că respinge remanierea guvernamentală pentru cei trei miniştri propuşi de PSD: Eugen Nicolicea, la Minsiterul Justiţiei, Oana Florea, la Fonduri Europene, şi Tit Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Şeful statului i-a cerut premierului alte propuneri.

Libertatea vă prezintă principalele declaraţii ale şefului statului:


  • Am analizat întreaga situaţie şi după părerea mea această remaniere este un fel de farsă.
  • Nu are nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare, deşi de asta avem nevoie, este provocată de o răfuială din cadrul PSD
  • Cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniştrii sunt propuneri cu care nu sunt de acord
  • Sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru
  • Nu accept această remaniere, aşa cum mi-a fost propusă
  • Am avut o discuţie telefonică cu premierul şi am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru cele 3 portofolii, fie să vină cu propuneri pentru miniştri interimari
  • Dacă Parlamentul încearcă o restructurare, vom vedea dacă va reuşi, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a ocoli preşedintele. Vedem ce acţiuni juridice s-ar impune atunci
  • Nu iau act de actualele demisii până nu văd noile propuneri
  • Persoanele pur şi simplu nu sunt pregătite, nu au ţinuta necesară pentru a ocupa această poziţie

Premierul Viorica Dăncilă a vrut să discute, marţi, cu preşedintele Klaus Iohannis, pe tema remanierii Guvernului, au precizat pentru Libertatea surse politice. Cei doi nu au reuşit să vorbească, pentru că şeful statului avea program. Premierul a spus că va reveni, au mai precizat sursele.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, miercuri seară, președintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrilor Fondurilor Europene și pentru Românii de pretutindeni, Rovana Plumb, respectiv Natalia Intotero, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pentru cele trei portofolii, premierul i-a nominalizat, în urma deciziei PSD, pe Eugen Nicolicea, la Justiţie, Oana Florea, la Fonduri Europene şi Tit Liviu Brăiloiu, la relaţia cu românii de pretutindeni.

Klaus Iohannis spunea, săptămâna trecută, că prima sa impresie, după ce a primit propunerile de miniştri, este că remanierea se face „pentru ca lucrurile să meargă mai prost”.

„De regulă, o remaniere se face pentru a face Guvernul mai eficient. Prima impresie e că această remaniere se face pentru ca lucrurile să meagă mai prost. Se vrea reluarea atacului pesedist asupra justiției”.

Șeful statului a mai spus că nu poate semna remanierile, fără a evalua urmările. „Am vorbit cu doamna premier și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare”, a mai spus Iohannis.


Citeşte şi:

Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!

Citește mai multe despre Klaus Iohannis și remaniere pe Libertatea.

Comentarii