Mergi direct la conținut »
Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat în Monitorul Oficial
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul de revocare a șefei DNA a fost publicat în Monitorul Oficial. Decizia președintelui Klaus Iohannis a intrat, astfel, în vigoare. 

De Valentina Postelnicu,

Klaus Iohannis a semnat revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, luni, 9 iulie. Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA și a transmis că șeful statului consideră că lipta anticorupție nu trebuie în niciun caz abandonată”. Laura Codruța Kovesi va face declarații de presă, la ora 12:00.

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache susține că decizia președintelui Klaus Iohannis este ”un act de normalitate”, având în vedere că decizia Curții Constituționale era obligatorie.

Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să spună ce măsură va lua, după decizia CCR de a cere şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Klaus Iohannis a anunțat pe 16 aprilie, decizia privind revocarea Laurei Codruța Kovesi, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni. În urmă cu mai bine de două luni, ministrul Justiției a inițiat procedura de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. ”Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției, a spus atunci președintele, la Palatul Cotroceni.

Close
Închide
  Close