De Cristian Anton,

”Era o fire timidă şi avea momente când plângea, dar nu-mi închipuiam că o să ajungă să ucidă. Îmi făceam griji că el o să se sinucidă“, a declarat preotul Ciprian Muraru pentru publicația nemțeană.

O coincidență șocantă face ca preotul să fie chiar vărul femeii ucise, Anca Daniela Patriche.

Criminalul a fost până acum trei luni slujitor voluntar la biserica ”Întâmpinarea Domnului” din Piatra Neamţ.

Era paraclisier şi palimar (palimarul este persoana din altar care iese cu lumînarea şi aprinde tămâia în cadelniţă), ajutându-l pe preot, se implica în diverse acţiuni ale parohiei şi uneori o făcea pe dascălul, cântând în strană.

De câteva luni nu mai venise la biserică, până la data omorului fiind agent de pază la un supermarket din Piatra Neamţ.

Era o fire timidă şi avea momente când plângea, dar nu-mi închipuiam că o să ajungă să ucidă. Îmi făceam griji că el o să se sinucidă. Cât a fost sub puterea Bisericii, a Duhului Sfânt părea că totul e în regulă. Dar după ce a plecat s-a petrecut nenorocirea.

Preotul Ciprian Muraru:

Preotul a mai spus că nu poate să-şi explice cum de a fost în stare să comită o asemenea crimă.

Martoră: ”Avea un fel straniu de a te privi”

„A fost voluntar la biserică. De trei luni a rupt legătura cu noi şi nu mai venea la parohie. La telefon chiar m-a repezit, spunând să-l las în pace, că acum are serviciu. Apoi, nu-mi mai răspundea la apeluri, am mers şi la el acasă, dar când auzea cine e la interfon nu deschidea uşa“, a declarat preotul Ciprian Muraru.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Duminică, la slujba de la biserică, unul dintre subiectele de discuţie a fost şi crima de la Spitalul Piatra Neamț.

Credincioşii aveau păreri diferite despre făptaş, unii considerîndu-l un om normal, alţii cam ciudat.

„Era la locul lui, nu a făcut niciodată vreo problemă. Ajuta la treburile parohiei, se implica şi nu părea capabil de o aşa grozăvie“, susţinea clopotarul.

Altceva spunea o enoriaşă: „Părea cam ciudat în ultima vreme. Avea un fel straniu de a privi, te fixa cu ochii, da privirea trecea prin tine. Altundeva îi erau gândurile“.

Control de la Ministerul Sănătății

Luni începe un control pe care Ministerul Sănătății l-a dispus la Spitalul Piatra Neamț, după crima de pe 10 ianuarie.

„Ministerul a cerut planul de protecție și pază a personalului și pacienților, o situație detaliată și un program punctual de măsuri care să fie implementat de spital după acest incident tragic.

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu
Recomandări

Cum au ajuns neonaziștii din SUA să citeze din Corneliu Zelea Codreanu

Aceasta, pe lângă acțiunea tematică de control ce începe de luni, privind aplicarea planurilor de conformare dispuse odată cu autorizația emisă la sfârșitului anului trecut”, a declarat Anca Brândușa Movilă, directorul DSP Neamț, pentru zch.ro.

Uciderea directoarei de îngrijiri Anca Daniela Patriche, de soțul ei, în cabinetul din secția Chirurgie, arată cât de expuși sunt personalul și pacienții, deopotrivă. Unitatea sanitară trebuie să prezinte urgent un set de măsuri, indică publicația citată.

Sebastian Dumitru Patriche, bărbatul care și-a ucis soția în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie a Spitalului Județean Piatra Neamț, a intrat în spital cu un cuțit în sacoșă și și-a înjunghiat victima de cel puțin 10 ori.

Bărbatul a spus că își iubea soția și a venit să o felicite pentru noua funcție.

La rândul ei, martorii spun că Anca Daniela Patriche era îngrozită de soțul ei, care o bătea, se mutase de acasă și își ruga elevii de la liceul unde preda să o însoțească pe stradă, de frica bărbatului.

Citeşte şi:

Circulara nr. 20 | La 30 de ani de la Revoluție, Teodor Meleșcanu răspunde despre morții de la Timișoara tot după indicațiile primite în 1989!

Ce s-a întâmplat cu câinii Cristinei Țopescu, mare iubitoare de animale

Cristina Țopescu a murit. Primele declarații ale vecinei care a sunat la 112

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre