MENIU CAUTĂ
26 Noi. 2017 20:13

Șoferii pot rămâne fără permis auto, pentru consum de alcool, deși n-au băut. Cum e posibil

Distribuie

Dezinfectantul de mâini și apa de gură te pot lăsa fără permis. O echipă de chimiști a efectuat un studiu experimental pe 65 de voluntari, făcut în Statele Unite. Cercetătorii şi-au dat pe mâini cu gel sau spumă dezinfectantă, apoi au desfăcut fiolele de unică folosinţă pentru aparatele etilotest şi le-au ţinut până au făcut testul de respiraţie.

10 % dintre teste au dat rezultate pozitive, asta în condiţiile în care subiecţii nu băuseră nimic. Alte 31,5 % dintre teste au dat eroare, pentru că vaporii de alcool ai dezinfectantului au afectat măsurătorile.

Vaporii de alcool nu intră prin piele încât să ne ameţească şi când suflăm în fiolă să iasă un rezultat pozitiv, dar lucrurile se schimbă dacă poliţistul folosește dezinfectantul.

Un alt test a arătat că, dacă specialiştii ar fi aşteptat cinci minute între aplicarea săpunului şi operarea testului de respiraţie, nu ar mai fi apărut rezultate pozitive.

Folosești apă de gură? S-ar putea să rămâi fără permis. Medicii Institutului de Medicină Legală din Timişoara anunţau anul trecut că timp de aproximativ 20 de minute, alcoolul din componenţa acesteia este sesizat în aerul expirat, potrivit Digi 24.


CITEȘTE ȘI…

Mesajul înregistrat de Stela Popescu pe care urma să-l asculte o țară întreagă. Peste doar câteva zile | VIDEO

Mesajul zguduitor scris de Alexandru Arșinel pe coroana depusă la priveghiul Stelei Popescu. „Eu te plâng…poporul te plânge, Stela mea”


 

Citește mai multe despre alcoolemie, alcooltest, auto, chimie, dezinfectant, Studiu și test pe Libertatea.

Comentarii