Mergi direct la conținut »
Pasiunile Regelui Mihai. A avut 38 de maşini şi i-a plăcut viteza
Ştiri Libertatea > Ştiri > Pasiunile Regelui Mihai. A avut 38 de maşini şi i-a plăcut viteza

Pasiunile Regelui Mihai. A avut 38 de maşini şi i-a plăcut viteza

Regele Mihai I a murit marţi 5 decembrie, la ora 13.00, la locuinţa sa din Aubonne, Elveția. Era cunoscut faptul că monarhul avea o pasiune pentru viteză. 

De Geo Berciu,

În anul 2012, la evenimentul de lansare a cărţii, principele Radu spunea că volumul pe care îl semnează este unul rar, pentru că motivele pasiunii pe care Regele Mihai o avea pentru maşini sunt neobişnuite pentru societatea de azi.

„Maşinile scumpe sunt apanajul oamenilor cu bani, ceea ce nu a fost cazul regelui”, a spus principele Radu, care a menţionat că maşinile nu au fost niciodată nişte trofee pentru Regele Mihai.

„Maşinile sale nu au fost niciodată murdare (…) aceste gesturi nu veneau din obsesie, ci au venit din iubire”, a adăugat autorul volumului „Maşinile Regelui”, potrivit Mediafax.
Principele Radu a vorbit şi despre pasiunea Regelui Mihai pentru viteză. Principele a povestit că, în urmă cu şapte ani, regele a condus cu 200 de kilometri pe oră, pe teritoriul Ungariei, pentru a ajunge la o întâlnire foarte importantă.

Pasiunea Regelui Mihai poate fi rezumată şi în cifre: 38 de automobile, care au mers în total două milioane de kilometri, şi, dintre care, preferata era un Jaguar SS100.

Ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viață  s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie 2016, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu leucemie.

România este în doliu după ce Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Acesta s-a stins din viață la reședința sa din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus la Castelul Peleșîn Holul de Onoare, a anunțat Familia Regală.


Pregătiri la Catedrala Regală de la Curtea de Argeș, unde va fi înmormântat Regele Mihai


 

Close
Închide
  Close