Mergi direct la conținut »
Directorul Hidroelectrica, despre ”ordonanța lăcomiei”: „Stingeţi toate luminile pentru o oră şi veţi vedea că viaţa nu mai are sens”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Directorul Hidroelectrica, despre ”ordonanța lăcomiei”: „Stingeţi toate luminile pentru o oră şi veţi vedea că viaţa nu mai are sens”

Directorul Hidroelectrica, despre ”ordonanța lăcomiei”: „Stingeţi toate luminile pentru o oră şi veţi vedea că viaţa nu mai are sens”

Directorul Hidroelectrica a subliniat importanța sistemului energetic național printr-o declarație plastică, care arată dependența omului modern de electricitate. „Stingeţi toate luminile pentru o oră şi veţi vedea că viaţa nu mai are sens” a declarat Bogdan Badea la o dezbatere pe tema „ordonanței lăcomiei”. OUG 114 ar fixa un impozit de 2% pe profitul companiilor energetice determină amânarea mai multor proiecte de investiții, a explicat directorul general al companiei.

De Mihai Niculescu,

„Spuneam la un moment dat, mai în glumă, mai în serios, încercaţi să stingeţi toate luminile sau decuplaţi-vă de la electricitate o oră şi vedeţi că, brusc, aşa, viaţa nu mai are sens. Vrei să te uiţi la televizor, vrei să citeşti o publicaţie online… Toate aceste lucruri cu care ne-am obişnuit nu mai sunt posibile şi atunci îţi dai seama de importanţa securităţii energetice, de importanţa pe care o au aceste investiţii care generează practic stabilitate şi confortul nostru de zi cu zi şi, nu în ultimul rând, sunt un motor de dezvoltare”, a declarat directorul Hidroelectrica la Forumul Energiei, potrivit Agerpres.

Badea a precizat că OUG 114/2018 a pus compania într-o situaţie complicată, Hidroelectrica fiind nevoită să amâne planul de investiţii de 1,1 miliarde de euro pe care îl avea pentru următorii cinci ani.

Înainte de insolvenţă, Hidroelectrica se târa jupuită pe de o parte de băieţii deştepţi din energie, pe de altă parte de investiţii fără sens, de băieţii deştepţi din investiţii. A fost nevoie de un proces dureros, a fost nevoie de mult curaj. Anul trecut am avut un profit istoric de peste 2 miliarde de lei. Trebuie să vinzi mai bine, pe de o parte, şi trebuie să reduci costuri, de aici succesul Hidroelectrica. În ultima perioadă, cel puţin, am încercat să vindem la preţul corect, dar şi să optimizăm costurile, să nu cheltuim bani inutil. Suntem însă la sfârşit de ciclu, mare parte din capacităţile noastre sunt învechite şi trebuie să investim”, a mai spus directorul Hidroelectrica.

Sursa foto: Hepta


Citește și: Parlamentul European face praf propunerea Guvernului pentru Curtea Europeană de Conturi: Viorel Ştefan – o propunere politică. Nu respectă standardele înalte ale UE


 

Close
Închide
  Close