Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Directorul TAROM: Suntem pregătiți cu o aeronavă, dacă TAP nu preia turiștii din Lisabona în această seară
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

EXCLUSIV. Directorul TAROM: Suntem pregătiți cu o aeronavă, dacă TAP nu preia turiștii din Lisabona în această seară

Directorul TAROM,  Florin Susanu a declarat, luni, pentru Libertatea, că sunt pregătiți cu o aeronavă care poate pleca din București diseară, în cazul în care TAP-ul, compania portugheză cu care turiștii blocați pe aeroportul din Lisabona, de mai multe zile, urmau să vină în țară, nu va reuși să preia grupul, la ora 17.00, ora locală a României, așa cum a promis.

De Valentina Postelnicu,

”Noi suntem pregătiți cu o aeronavă, dacă TAP-ul nu preia turiștii din Lisabona. Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la companie, au  organizat un zbor pentru aducerea turiștilor blocați pe aeroportul din Lisabona. Zborul urmează să plece de acolo la ora 17.00, ora României. Suntem în stand-by cu o aronavă și cu un echipaj, dacă diseară nu se rezolvă, vom decola noi”, a spus directorul TAROM.

Cei 35 de români blocați în Lisabona după ce zborurile de sâmbătă și duminică noaptea au fost anulate, speră ca a treia încercare să fie cu succes și să reușească să ajungă în România după aproape două zile petrecute aeroporturi.

”Ne îndreptăm spre aeroport și așteptăm să vedem dacă de data aceasta se vor ține de cuvând și vom avea loc într-un avion care chiar zboară spre București”, a declarat Mihaela Drăgușanu pentru Libertatea.

Românii care aveau locuri în avionul de sâmbătă noaptea au fost cazați mai întâi într-un hotel din Lisabona unde au primit mic-dejun și prânz, apoi duși la aeroport pentru avion de duminică noaptea, despre care au aflat că nu zboară abia în momentul în care pe tabla de afișaj din aeroport s-a afișat acest lucru.

Duminică noaptea au petrecut 6 ore într-un hotel din Fatima, un oraș situat la peste 120 de kilometri de Lisabona. Luni dimineața au fost preluați din nou și duși la aeroport și au fost anunțați că urmează să aibă un zbor la ora locală 15 (17, ora României).

Cei 35 de turiști care au rămas blocați în Lisabona, după ce zborul le-a fost anulat, și au stat aproape 40 de ore fără să știe ce se va întâmpla cu ei, se vor întoarce astăzi în România, cu o aeronavă TAROM. Urmare a acestei situații, consulul general la Lisabona a fost revocat.

Românii au plecat în vacanță în Madeira și trebuiau să zboare spre București, de la aeroportul din Lisabona. Cursa București-Lisabona, operată de TAP Portugal, cu care trebuiau să revină în țară, a fost anulată. În acest condiții, compania aeriană portugheză le-a asigurat oamenilor cazare, masă și transferul de la și până la aeroport.

Citește și: Apa de consum din comerț îmbolnăvește populația! Cine răspunde de siguranța oamenilor?

Close
Închide
  Close