Potrivit rechizitoriului, în perioada ianuarie 2017 – noiembrie 2018, a fost virată către PSD, ca subvenţie de la bugetul de stat, prin Autoritatea Electorală Permanentă, suma totală de 101.168.310,77 lei, din care în anul 2017, a fost virată suma de 14.449.371,31 lei, iar în perioada ianuarie – noiembrie 2018, a fost virată suma de 84.718.939,46 lei.

„În calitate de trezorier al Partidului (….), inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe gestiona toate aceste sume de bani. La începutul anului 2018, inculpatul a intenţionat să achiziţioneze un imobil pe care să îl achite în parte cu bani proveniţi din subvenţiile acordate de stat formaţiunii politice, al cărui trezorier era. În realizarea acestei intenţii, în cursul lunii februarie 2018, inculpatul Drăghici Mircea, împreună cu (…..), au negociat şi convenit cu martorul (…..) să achiziţioneze un imobil situat în localitatea Voluntari având o valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite cu sume de bani aparţinând Partidului (….), pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii”, se arată în rechizitoriu.

Atunci când AEP a efectuat un control la partid, trezorierul PSD a încercat să-i intimideze pe cei veniți, spunându-le că va fi numit şef peste ei, se mai arată în rechizitoriu.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Parchetul anticorupție a anunțat, joi, că l-a trimis în judecată pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, acuzat că delapidat banii partidului, bani primiți ca subvenție de stat.

”În perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov.

Cu acești bani, inculpatul a acoperit parțial, în proporție de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenții a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului”, se arată în comunicatul PSD.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Ulterior, Mircea Drăghici ar fi plătit în cinci luni toată suma pe care o datora pentru apartament, cu bani din subvențiile pe care PSD le primea de la stat.

”După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia inculpatul îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”, susțin procurorii DNA.

A doua faptă de delapidare ar fi vânzarea fictivă a unui autoturism Mercedes Benz model GLE 350 Coupé cu o valoare de 324.800 lei. Astfel, mașina a fost scoasă din patrimoniul PSD și vândută soției trezorierului, însă banii nu au ajuns în visitieria partidului până pe data de 23 august 2018, dată la care procurorii începuseră deja cercetările.

Dosarul lui Drăghici a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deocamdată, PSD nu a anunțat dacă se constituie sau nu parte civilă în acest proces.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte şi:

DNA l-a trimis în judecată pe Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult