Potrivit rechizitoriului, în perioada ianuarie 2017 – noiembrie 2018, a fost virată către PSD, ca subvenţie de la bugetul de stat, prin Autoritatea Electorală Permanentă, suma totală de 101.168.310,77 lei, din care în anul 2017, a fost virată suma de 14.449.371,31 lei, iar în perioada ianuarie – noiembrie 2018, a fost virată suma de 84.718.939,46 lei.

„În calitate de trezorier al Partidului (….), inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe gestiona toate aceste sume de bani. La începutul anului 2018, inculpatul a intenţionat să achiziţioneze un imobil pe care să îl achite în parte cu bani proveniţi din subvenţiile acordate de stat formaţiunii politice, al cărui trezorier era. În realizarea acestei intenţii, în cursul lunii februarie 2018, inculpatul Drăghici Mircea, împreună cu (…..), au negociat şi convenit cu martorul (…..) să achiziţioneze un imobil situat în localitatea Voluntari având o valoare de circulaţie de peste 500.000 euro, pe care să-l achite cu sume de bani aparţinând Partidului (….), pe care le gestiona în calitate de trezorier, şi în parte, cu fonduri proprii”, se arată în rechizitoriu.

Atunci când AEP a efectuat un control la partid, trezorierul PSD a încercat să-i intimideze pe cei veniți, spunându-le că va fi numit şef peste ei, se mai arată în rechizitoriu.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Parchetul anticorupție a anunțat, joi, că l-a trimis în judecată pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, acuzat că delapidat banii partidului, bani primiți ca subvenție de stat.

”În perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov.

Cu acești bani, inculpatul a acoperit parțial, în proporție de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenții a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului”, se arată în comunicatul PSD.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Ulterior, Mircea Drăghici ar fi plătit în cinci luni toată suma pe care o datora pentru apartament, cu bani din subvențiile pe care PSD le primea de la stat.

”După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia inculpatul îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”, susțin procurorii DNA.

A doua faptă de delapidare ar fi vânzarea fictivă a unui autoturism Mercedes Benz model GLE 350 Coupé cu o valoare de 324.800 lei. Astfel, mașina a fost scoasă din patrimoniul PSD și vândută soției trezorierului, însă banii nu au ajuns în visitieria partidului până pe data de 23 august 2018, dată la care procurorii începuseră deja cercetările.

Dosarul lui Drăghici a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deocamdată, PSD nu a anunțat dacă se constituie sau nu parte civilă în acest proces.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte şi:

DNA l-a trimis în judecată pe Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe
GSP.RO

VIDEO La un pas de tragedie pe Valea Oltului: un șofer s-a trezit cu un tir gonind spre el pe sensul lui de mers. Ce s-a întâmplat mai departe

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie