De Adrian Ilie,

”În perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov.
Cu acești bani, inculpatul a acoperit parțial, în proporție de peste 2/3, valoarea imobilului respectiv. Plata din subvenții a sumei respective a fost disimulată prin încheierea unui contract de închiriere din care reieșea că banii respectivi ar fi plătiți de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul trezorierului”, se arată în comunicatul PSD.

Ulterior, Mircea Drăghici ar fi plătit în cinci luni toată suma pe care o datora pentru apartament, cu bani din subvențiile pe care PSD le primea de la stat.

”După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia inculpatul îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”, susțin procurorii DNA.

A doua faptă de delapidare ar fi vânzarea fictivă a unui autoturism Mercedes Benz model GLE 350 Coupé cu o valoare de 324.800 lei. Astfel, mașina a fost scoasă din patrimoniul PSD și vândută soției trezorierului, însă banii nu au ajuns în visitieria partidului până pe data de 23 august 2018, dată la care procurorii începuseră deja cercetările.

Dosarul lui Drăghici a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deocamdată, PSD nu a anunțat dacă se constituie sau nu parte civilă în acest proces.

Citeşte şi:

Mircea Drăghici nu mai este trezorierul PSD. Dăncilă a anunţat că a luat act de demisia acestuia

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile
HOROSCOP

Horoscop 20 ianuarie 2020. Racii trebuie să își schimbe prioritățile