Procurorii DNA au cerut, în 17 ianuarie, Înaltei Curți de Casație și Justiție să confirme redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care sunt vizați Paul Stănescu, Marian Belu Briceag, Florin Cotoșman și Remulus Manolache. DNA a infirmarea soluția de neîncepere a urmării penale dată inițial în dosar și a decis redeschiderea dosarului, solicitând ICCJ confirmara acestei soluții.
Instanța a stabilit ca cererea de confirmare a redeschiderii acest dosar să se judece joi 25 ianuarie, când cei patru vor fi citați să se prezinte în fața judecătorilor.
Potrivit unor surse judiciare, cercetările în acest dosar au început în urmă cu aproximativ opt ani și au vizat finanțarea echipei locale de fotbal.
Dacă instanța supremă confirmă redeschiderea urmăririi penale decise de DNA, Paul Stănescu va fi citat la DNA pentru a fi audiat.
Paul Stănescu a fost nominalizat de liderul PSD, Liviu Dragnea, în 15 ianuarie, ca variantă de premier, după demisia lui Mihai Tudose. Președintele Klaus Iohannis nu l-a numit însă interimar pe Paul Stănescu, ci pe Mihai Fifor.
Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, spunea, în 16 ianuarie, că se va gândi dacă va rămâne în viitorul cabinet.
Paul Stănescu mai este vizat într-un dosar al DNA, în care o instanță din Olt a dispus redeschiderea urmăririi penale. Potrivit DNA, la acest moment, după infirmarea soluției de neîncepere a urmării penale, dată inițial în dosar, și redeschiderea dosarului, Stănescu nu are calitate de suspect în cauză. În anul 2015, procurorii DNA au cerut infirmarea unei soluții de NUP data în cazul mai multor persoane, printre care și cazul lui Stănescu, iar Tribunalul Olt a admis cererea, decizia fiind definitivă. Dosarul viza, la momentul închiderii, fapte de abuz în serviciu comise de mai multe persoane printre care și de Paul Stănescu.
Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că instanța a dispus redeschiderea urmăririi penale în acest dosar care îl vizează și pe Stănescu. Cauza este in rem și vizează funcționati de la Primăria Slatina, Consiliul Județean Olt și administratori de la mai multe firme, pentru ilegalități în domeniul achizițiilor publice, concesionari, vânzări, investiții.
Paul Stănescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt (2008-2012) pe listele PSD, şi în mandatul 2012-2016 pe listele USL/PSD, precum și fost consilier judeţean din partea PSD (2004-2008).
A fost vicepreşedinte al PSD Olt, începând cu 2005. Conduce filiala PSD Olt din iulie 2010. În perioada 2013-2015 Paul Stănescu a fost vicepreşedinte al partidului pentru regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.
La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, a obţinut un mandat de senator în circumscripţia nr. 30 Olt, pe listele PSD.