Mergi direct la conținut »
UPDATE. Doi foști politicieni PRU au fugit fără să achite nota de plată la hotel; Rizea: Sebastian Ghiță a spus că va plăti partidul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Doi foști politicieni PRU au fugit fără să achite nota de plată la hotel; Rizea: Sebastian Ghiță a spus că va plăti partidul

UPDATE. Doi foști politicieni PRU au fugit fără să achite nota de plată la hotel; Rizea: Sebastian Ghiță a spus că va plăti partidul

Doi foști candidati ai PRU, Partidului România Unită, la alegerile parlamentare din 2016, sunt acuzați că au plecat din hotelul în care au stat cazați fără să achite o notă de plată de 43.000 de lei. Cristian Rizea, unul dintre cei vizați, a declarat că nu el avea obligaţia să plătească pentru zilele în care a stat la hotelului din Vaslui. El a arătat că proprietarul hotelului, Adrian Porumboiu, vorbise cu Sebastian Ghiţă, în prezenţa sa, înainte de începerea campaniei electorale, că partidul va plăti.

UPDATE 22 aprilie 2017, ora 8.50 „Întrebaţi-l, vă rog, pe proprietarul acelui hotel, domnul Adrian Porumboiu, dacă la începutul campaniei electorale, cu o zi înainte de depunerea listelor, când s-a luat decizia de a candida din parte PRU la Vaslui, a avut o întâlnire cu mine şi cu Sebastian Ghiţă în hol la Intercontinental, în barul de jos, în care Ghiţă i-a spus foarte clar că acel contract se va încheia pe partid şi partidul va plăti”, a spus Cristian Rizea, la ieşirea din sala de judecată de la instanţa supremă, unde se judecă dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Rizea a mai spus că, şi după alegerile parlamentare, Adrian Porumboiu a primit un telefon de la Sebastian Ghiţă în care acesta i-a spus că PRU va plăti pentru cazarea sa la hotelul din Vaslui.

Fostul deputat PRU a mai afirmat că la Vaslui a stat opt nopţi, dovada fiind chiar biletele de avion. ”Eu veneam Bucureşti – Iaşi şi de acolo cu o maşină la Vaslui. Întrebaţi-l pe Porumboiu dacă după alegeri a primit un telefon de la Ghiţă, în care i s-a spus că partidul va plăti. Au trecut cinci luni de zile, domnii nu au făcut nimic şi atuncea au început cu diverse sms-uri de şantaj să le plătesc eu din buzunar. Este un contract între partid şi hotel. Partidul are multe datorii, aşa este. Dacă vă veţi duce la sediul central, veţi vedea că nici chiria nu şi-au plătit-o Bogdan Diaconu şi ceilalţi, iar PRU este în executare silită. Contractul de cazare este semnat de PRU şi unitatea hotelieră respectivă”, a declarat Rizea.


UPDATE ORA 16:5. Ciprian Târdea susține că este nevinovat și că nu are nicio datorie față de hotelul din Vaslui. De altfel, acesta neagă faptul că a fost exclus din partid, așa cum a precizat, pentru Libertatea, Bogdan Diaconu.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 
„În data de 31.10.2016 am ajuns la hotel, trimis de către conducerea partidului. În niciun moment eu nu am negociat sau semnat contractul cu reprezentanții hotelului. Am luat astăzi, 10.04.2017, legătura cu președintele partidului, Bogdan Diaconu, pentru a-l întreba despre cele scrise. Dânsul mi-a spus că nu am fost exclus din partid. Nu am nici o datorie fata de hotel”, susține Ciprian Târdea.

Fostul deputat Cristian Rizea și George Ciprian Târdea, care au candidat pe listele PRU din Vaslui pentru un loc în Parlamentul României, sunt acuzați de patronul unui hotel din Vaslui că au dat o gaură de aproape 10.000 de euro. Cei doi au locuit aproape o lună și jumătate la un hotel din centrul Vasluiului, în timpul campaniei electorale, consumând mâncăruri sofisticate și băuturi rafinate, iar în noaptea alegerilor parlamentare, când au văzut că nu au câștigat posturile scontate de deputați și-au pus pe furiș hainele în mașini și au fugit la București.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

De patru luni de zile, niciunul din cei doi nu mai răspund la telefon, susține adminstratorul hotelulul, conform Vremea Nouă.

Acesta spune că Rizea și Târdea au consumat zeci de porții de mușchi de vită la grătar, aripioare de pui picante, șalău prăjit sau somon fume, asezonate cu vodcă, șampanii, bere sau whisky dintre cele mai scumpe.

“Noi i-am crezut de bună credință, dar iată unde s-a ajuns… S-au cazat la noi pe 31 octombrie 2016, spunând că vor plăti la final totul. Rizea venea cam o dată pe săptămână, în timp ce Târdea a stat mereu la noi în hotel. În noaptea alegerilor, probabil când au văzut că nu au ieșit, au fugit din hotel, golind și minibarul la plecare. Ne-au aruncat cheile de la camere pe pat. A doua zi după alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din secțiile de votare să întrebe de ei, le promiseseră că le vor plăti pentru că au votat în secții pentru PRU. Nu ne-am așteptat de la persoane publice, mai ales că Rizea era deputat la acel moment, să tragă o astfel de țeapă”, a declarat, pentru sursa citată, administratorul hotelului.

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a declarat pentru Libertatea că a aflat despre acest incident din campania electorală, în care au fost implicați cei doi lideri, Cristian Rizea și George Ciprian Târdea, iar conducerea partidului a decis să îi dea afară.

”Cei doi nu mai sunt în partid. Au fost excluși la începutul lunii februarie, pentru comportamentul pe care l-au avut. Aflasem despre modul în care s-au comportat și aceasta a fost decizia partidului”, a spus Diaconu.

Incidentul aduce aminte și de metoda practicată de un grup de români în Spania, care participau la petreceri organizate în locații de lux iar apoi părăseau localul fără să achite nota de plată.

Sursa foto: Vremea Nouă

Close
Închide
  Close