De Răzvan Mihalașcu,

Magistrații Curții din orașul indian Chandigarh au emis mandate de arestare pe numele celor doi români care ar fi instalat camere și dispozitive de clonare de carduri la un bancomat. Bărbații urmează să fie judecați ope 29 noiembrie, când a fost stabilit următorul termen al procesului, conform Indianexpress.com.

O altă instanță din India stabilise că românii pot fi eliberați pe cauțiune. Attila Luhos nu s-a prezentat la termen, iar magistrații au decis arestarea acestuia prin anularea dreptului la cauțiune. La fel a procedat și complicele său, George Paraschiv.

Potrivit Tribuneindia.com, Paraschiv a fost prins, pe 10 august 2018, alături de un alt român, Miclea Lecian Ionuț.

Român plătit cu 5.000 de lire pe săptămână pentru a clona carduri în India

Atilla Luhos (foto) lucrase pentru o firmă de construcții din Londra. Soția sa urma să nască și, cum avea nevoie de bani, românul a fost convins de liderul unei grupări că poate câștiga 5.000 de lire sterline pe săptămână clonând carduri bancare.

Atilla Luhos (centru), interogat de anchetatorii indieni / foto:  Tribuneindia.com
Atilla Luhos (centru), interogat de anchetatorii indieni / foto: Tribuneindia.com

Presa din India scris că liderul grupării este tot un român – Paul Sorin. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce instala împreună cu Atilla Luhos dispozitive ascunse și camere pentru a clona cardurile care erau introduse de clienți în trei bancomate din orașele indiene Chandigarh și Mohali.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți

Potrivit anchetatorilor, Paul Sorin a fugit din India și este dat în urmărire.

Românii foloseau peruci pentru a nu fi identificați

Hindustantimes.com scrie că românii foloseau peruci, bărbi false și șepci atunci când instalau dispozitivele folosite pentru a obține codurile PIN ale cardurilor bancare.

În momentul prinderii suspecților, polițiștii indieni au descoperit 650 de carduri bancare, șase camere ascunse în tastatura bancomatelor, două laptopuri, trei dispozitive de clonare de carduri, cabluri de date, precum și un dispozitiv magnetic prin care cardurile erau golite de bani.

Citeşte şi:

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

Simone Inzaghi contestă victoria CFR-ului: „În România nu s-a jucat fotbal”
GSP.RO

Simone Inzaghi contestă victoria CFR-ului: „În România nu s-a jucat fotbal”

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile