MENIU CAUTĂ
02 Oct. 2017 18:28

Donald Trump, despre atacul din Las Vegas: „A fost un act diabolic”

Distribuie

Donald Trump a catalogat atacul din Las Vegas drept un "act diabolic" și a afirmat că "naţiunea este unită în tristeţe, şoc şi durere". Totodată, președintele american și soția sa, Melania, vor merge în vizită în acest oraș. Un bărbat în vârstă de 64 de ani a ucis 50 de oameni și a rănit peste 400, printre care și un român, după ce a deschis focul asupra mulțimii.

„Noaptea trecută, un bărbat a deschis focul asupra mulțimii la un festival de muzică, în Las Vegas, Nevada. A ucis cu brutalitate peste 50 de oameni și a rănit alte câteva sute. A fost un act diabolic! FBI și Departamentul Securității Naționale lucrează îndeaproape cu autoritățile locale în această anchetă și ne vor oferi update-uri”, a declarat liderul de la Casa Albă, într-o intervenție televizată. Anterior, el a transmis într-un mesaj publicat pe Twitter „sincere condoleanțe”.

Totodată, Donald Trump a mulțumit poliției din Las Vegas, precum și primelor echipaje care au intervenit. „Au acționat cu o viteză miraculoasă. Vom fi mereu recunoscători pentru că au găsit atacatorul atât de rapid, după ce primele focuri au fost trase”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a anunțat că drapelurile vor fi arborate în bernă, în memoria celor care și-au pierdut viața.

„În momente tragice, poporul american este unit. Mereu a fost. Unitatea noastră nu poate fi distrusă de răutate. Știm că Dumnezeu este în inimile celor care suferă. Deși simțim o  furie atât de mare îfaţă de uciderea absurdă a concetăţenilor noştri (…) este iubirea cea care ne definește astăzi”, a mai spus președintele american.

El a declarat că va merge în vizită în Las Vegas, alături de soția sa.

„Ne rugăm pentru ziua în care răul nu va mai exista și cei nevinovați sunt feriți de ură și teamă. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze sufletele și viețile celor care au murit. Fie ca Dumnezeu să ne ofere îndurare să ne vindecăm și să le ofere familiilor îndoliate forța de a continua. Vă mulțumesc! Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus Donald Trump, la final.


Citește și:

Citește mai multe despre Las Vegas pe Libertatea.

Comentarii